TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilciliği tarafından 'Kayseri’yi Seven Ağaçlar' isimli bir kitap hazırlanıyor. İl Temsilcisi Abdülkadir Dağlı, kitabın gelecek nesillere bir rehber olacağını söyledi.TED Kayseri Koleji’nde '5 Haziran Dünya Çevre Günü' nedeniyle, okul yönetimi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve TEMA Vakfı İl Temsilciliği tarafından bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver, çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren çocuklara kazandırılması gerektiğini bildirdi. Güver, "Özellikle okula yeni başlayan çocuklarımız, çevre bilincini alırlarsa, geleceğimize daha güvenle bakabiliriz. Dünyamızın yaşanabilir bir yer olarak kalması için çevreye duyarlı olmalıyız" dedi. Etkinlikte, çevre ile ilgili sinevizyon gösterisi ardından sahneye çıkan TEMA İl Temsilcisi Abdülkadir Dağlı, vakıf olarak 'Kayseri’yi Seven Ağaçlar' başlıklı bir kitap hazırladıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Bu kitabımızda, geçmişten günümüze kadar Kayseri’de yetişmiş, şehrimize özgü nitelik almış ağaçları farklı bir bakış açısıyla tanıtıyoruz. Bu kitabımız, gelecek nesillere bir rehber olacaktır. Bugünkü etkinliğimizde, Kayseri’yi seven ve yaprağını dökmeyen ağaçlarımızı anlatacağız. Bu ağaçlarımızı Karaçam, Sarıçam, Ladin, Mazı, Ardıç, Servi ve Sedir olarak sıralayabiliriz. Bu ağaçlardan Ardıç’ın öyküsü diğerlerinden farklı. Çünkü onun tohumlarını ağaçla aynı adı taşıyan Ardıç kuşu yer, vücudunda birtakım işlemlerden geçirir ve sonra tekrar toprağa bırakır."

Etkinlikte daha sonra, minik öğrenciler, hazırladıkları gösteriyle çevre bilincinin önemini vurguladılar. Ayrıca halk oyunları gösterisinde de öğrenciler, toprağa tohum ekilmesini canlandırdı.
Editör: Haber Merkezi