Mersin’de 11 Şubat 2015 günü bindiği minibüste şoför Ahmet Suphi Altındöken tarafından vahşice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, düzenlenen törenle mezarının başında anıldı. Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Dr. Sema Karaoğlu, Mersin'de 2015 tarihinde vahşice bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan'ı unutmadı. Dr. Sema Karaoğlu, yayınladığı mesajla hem Özgecan Aslan'ı andı hem de kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

ACISI ASLA UNUTULMAYACAK

Karaoğlu, “Kadın yaşam alanlarının her tarafında şiddetin, ötekileştirmenin, cinayetlerin değişmeyen figürü olmaya devam ediyor. Dünyada milyonlarca kadın, şiddete, baskıya, tecavüze, tacize ve adaletsizliğe maruz kalıyor. Şiddetin şekli ve şeması değişse de mağduru değişmeyerek hep kadın oluyor. Kimi en sevdiklerinin, kimi saplantılı kişilik bozukluğu yaşayanların, kimi ebeveynlerinin kimi eşlerinin sözlü ve fiziksel saldırısına uğruyor ve bunların bir kısmı yaşamını yitiriyor. Maalesef Özgecan Aslan da sapkın zihniyetli bir kişinin kurbanı oldu ve gencecik yaşında bir cinayete kurban gitti. Onun acısı üzerinden ne kadar yıl geçerse geçsin,asla unutulmaz ve unutturulmaz" dedi.

HİÇBİR İNANÇ ŞİDDETE İZİN VERMİYOR

Hiçbir inancın kadına yönelik şiddete asla izin vermediğini belirten Karaoğlu, "Biz, 'Cennet anaların ayakları altındadır' diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Biz, 'Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletiyiz. Ne oluyor da hem inancımız hem de Türk örf, adet, gelenek ve göreneklerinin kadını yüceltmek gerektiğini öğütleyen anlayışı kaybedip de kadınlarımıza yönelik şiddete başvuruyoruz. " Hem inancımızda hem örfümüzde şiddet olmadığına göre öğretimizde sorun var demektir. Eğitim ve öğretim anlamında iyi sorgulamalı gereken merkezi düzenlemeleri yapmalıyız. Elbetti adaleti sağlayarak, kadının hakkını koruyarak suçluya hak ettiği cezayı uygulayarak.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURMAK ZORUNDAYIZ

Karaoğlu, "Hayatımızın her döneminde sevgi ve özveriyle destek olan kadınlarımız şiddeti haketmiyor. Maalesef aile içi şiddet başta olmak üzere toplumsal yaşamın her alanında çeşitli bahanelerle kadınlarımız öldürülüyor, sözlü ve fiziksel olarak şiddete maruz kalıyor. Bu anlamda tüm kurum ve kuruluşlarımızla sözde değil özde bu sorunla ilgilenmeli 6284 sayılı yasanın kadını yaşattığını unutmamalıyız. Yeter artık! “Analar ağlamasın, çocuklar anasız kalmasın “ ifadelerine yer verdi

Editör: Haber Merkezi