Kayseri Valisi Orhan Düzgün, hız ihlallerine karşı yapılan denetimlerin ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında yüzde 9.5’lik azalmaya neden olduğunu belirterek, Kayseri’nin bu düşüş ile Türkiye genelinde kazalarda en çok azalmanın yaşandığı 7’nci il konumuna yükseldiğini söyledi.

Karayolu Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Kurulu Vali Orhan Düzgün başkanlığında toplandı. Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Uysal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy, Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Abdullah Gül, Melikşah ve Nuh Naci Yazgan Üniversitelerinin temsilcileri ile kurula üye kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Vali Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin her şeyin üstünde olduğunu belirtti. Kayseri’deki araç sayısını 321 bin, sürücü sayısını ise 480 bin olarak açıklayan Vali Düzgün, 2014 yılında trafiğe çıkan araç sayısının yüzde 11 arttığına işaret ederek, araç ve sürücü sayısının hızla arttığı günümüzde trafik kazalarından kaynaklı can ve mal kayıplarının en aza indirilmesinin önemine değindi. Bunun da eğitim, trafikte saygı ve kurallara uyma başta olmak üzere denetimlerle mümkün olacağının altını çizen Düzgün, Kayseri’de 2014 yılında meydana gelen kazalardaki kusur nedenlerinin araştırıldığında hız ihlalinin yüzde 34 ile ilk sırada yer aldığını ifade etti. Kendilerinin de bu rakamı göz ardı edemeyeceğini ve hız ihlalinin önlenmesine karşı denetimlere kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayan Orhan Düzgün, “Kimi zaman vatandaşlarımız hız ihlaline yönelik kontrollerden şikâyetçi olsalar da, bu kontrollerin vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik olduğu açıktır. Nitekim, kentimizdeki ölümlü ve yaralamalı kazalarda yılın ilk 4 ayında yüzde 9’luk bir azalma yaşanmıştır. 2014 yılının ilk 4 ayında 3 bin 386 kaza meydana gelirken bu yıl bu rakam 3 bin 64’e gerilemiştir. Yakaladığımız yüzde 9.5’lik gerileme ile de Türkiye genelindeki kazalarda en çok azalmanın yaşandığı 7’nci il konumuna yükseldik” ifadelerini kullandı.

Vali Düzgün, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında azalışta denetimler kadar vatandaşların kurallara uyma konusunda gösterdiği özenin de katkısının bulunduğunu belirterek, teşekkür etti. Emniyet kemeri kullanımına yönelik çalışmalardan da bahseden Vali Düzgün, Kayseri’de 30 kavşakta emniyet kemeri kullanımına yönelik kameralı denetimin yapıldığını, bu uygulamanın da emniyet kemeri takmanın bir alışkanlık haline getirilmesine yardımcı olduğunu anlattı. Vali Düzgün, trafikten kaynaklı çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik denetimlerin sürdüğünü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün egzos kontrollerine yönelik 2 araç ile 24 saat denetim yaptığını ifade etti. Trafik Denetleme Şube Müdürü Abdullah Dede’nin çalışmalara ilişkin sunum yaptığı kurul toplantısının devamında gündem maddeleri görüşüldü.

Editör: Haber Merkezi