Son dönemlerde Ak Parti'nin nasıl oy kaybettiğini anketlere bakmadan sokakta görebiliyoruz. Son 10 yılda ekonomik hatalar ve hatalara karşı VATANDAŞIN söylemlerine direnmeler Ak Parti'nin oy kaybına neden oldu. Ve bu durum bir anda Yeni fenomen partiyi İYİ Parti yaptı.

Siyasette Türkiye Genellemesini belirleyen il olan Kayseri'de hızlı bir dönüş ve tepkiyi ber taraf etme girşimleri fayda sağlamadı. Bunu iyi analiz eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'de manidar bir açıklama ile " Ben Başbakanlığa adayım" dedi

Siyasetle biraz ilgilenenler bilir! Kayseri'de çıkan oy oranı Türkiye genelini belirler. Bu yolu, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da 20 yıl önce partisinin ilk toplantılarından birisini Kayseri'de yaparak, seçim startı vererek takip etmişti.

O dönemde biranda komple kayma yaşayan seçmen Ak Parti'ye yüklenmiş ve tek başına iktidara getirmişti.

Aynı ve benzer sistem bana göre bugünde geçerli.

Seçmen biranda top yekün yer değiştirebilir!

Bu durum bence Ak Parti'nin ve muhalefetin farkında olduğu bir durum..

Bugün seçim olsa kim kazanır sorusuna açık ve net bir cevap verecek Anket şirketi veya kuruluş yok. Ancak seçmenin şu anki ilgisinden İYİ Parti'ye bir yükleme yapılacağı öngörülüyor.

Bunu nereden anlıyorsunuz derseniz " İyi Parti Kayseri'de son bir yılda üye kaydını yüzde yüz 85 artırdı. Burada İYİ Parti'ye gönül veren bazılarının sayısı yok. Belki baskıdan, belki çekinceden, belkide devlet memuruyum diyerek üye olmamış olabilirler. Ancak bir çerçek varki Esnaf yön değiştirdi ve İYİ Parti'yi destekliyor"

Bir İmam Hatipli olarak şunu söylemek isterim! " Halka ve Hakka dayanmayan her şey bir gün tükenir"

Ak Parti, son 10 yıl ve pandemi döneminde insanların yeterince yanında olamadı.

Bunu söyleyenleride dikkate almak yerine "Vay, şu kadar para harcadık, şunu yaptık, bunu yaptık" diyerek kamuoyu baskısı oluşturmaya çalıştı.

Aslında o insanları dinleseydi; söylenenleri, çağırtı, çığrtıları biraz daha rötüşla toparlayabilirdi. Ama olmadı, seçmeni kaybetmeye başladı.

Sonuç olarak yazacak, söylecek çok şey var ama şunu söyleyeyim. Ak Parti'nin yaptığı hizmetleri hiç kimse inkar etmez, edemezde bu konuda "Yiğide Hakkını Verir"

Ama sokakta özellikle ev geçindirenler gözünde yeterli bir iktidar olamadı.

Bu sefer Değişim düğmesine seçmen bastı.

An itibariyle İYİ Parti'ye ciddi oy kaymaları olduğunu görebiliyoruz.

Bu saatten sonra seçim denildiği takdirde, değişim tam anlamıyla başlar.

Biraz sizlerde bizim gibi sokağa inin ve esnafı, vatandaşı, anne, babayı ve gençleri samimiyetle dinleyin onların söylemlerine karşı ne desemde çürütsem düşüncesinden uzak bunlar ne diyor sorusuna cevap arayın! ( Ak Parti'lilere tavsiyem...)

Kalın Sağlıcakla