Merhaba Değerli Okurlarım…

Söz verdiğim üzere; “İmamın Yönettiği Kayserispor Kulübü” yazı dizilerimin ikincisi ile sizlerleyim.

Öncelikle bir konuya açıklık getireyim…

Kayserispor, bu şehrin en büyük marka değerlerinden bir tanesidir.

Teknik Direktör Recep Uçar’ın 10 Eylül 2023 tarihinde Kayserispor’a gelmesiyle birlikte, Kayserispor’un sportif başarısında büyük bir gelişme yaşandı.

Teknik Direktör Recep Uçar’ın yönettiği Kayserispor, son 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik ile son 18 yıldır yakalayamadığı başarıyı yeniden elde etti.

Kayserispor’un şuan 29 puanı var…

40’ar puanları olan Fenerbahçe ve Galatasaray’dan sonra, Kayserispor fikstürde 3’üncü sıraya yerleşti.

Tebrikler…

Allah, nazarlardan saklasın!

Yeşil sahada oynanan futbolla çokça ilgilenen bir gazeteci olmasam da, her şeyden önce bir Kayserili olarak; Kayserispor Teknik Direktörü Recep Uçar başta olmak üzere, teknik kadro ve tüm futbolcuların yakaladığı bu başarıyı takdir etmem lazım.

Sezar’ın hakkını Sezar'a teslim etmek gerek.

Her müsabakada, takıma motivasyon kazandıran Kapalı Kale faktörünü de unutmamalıyız.

Kayserispor Başkanı İmam Ali Çamlı hariç, sizlere yürekten teşekkür ediyorum!

Şunu herkes bilsin ki; Kayserispor’un başarısı, her Kayserili gibi beni de mutlu etmektedir.

Yazımın girişine böyle başladım çünkü; Kayserispor Başkanı İmam Ali Çamlı’nın çevirdiği dolapları yazınca, İmam Ali Çamlı ve etrafındaki bir kaç müridi; sanki ben Kayserispor’un kötülüğünü istiyormuşum gibi bir hava estirip kara propaganda yürütüyor!

Hayır kardeşim; Kayserili bir gazeteci olarak ben, her Kayserili gibi Kayserispor’un daima başarılı olmasını, hatta ve hatta şampiyon olmasını, tüm samimiyetimle kalben isteyen biriyim.

Hem de, hiçbir çıkar gözetmeden!

Yukarıda, İmam Ali Çamlı’ya neden teşekkür etmediğimi soracak olursanız bu konuya da açıklık getireyim.

Ali Çamlı, Recep Uçar’ın Kayserispor’a Teknik Direktör olmasını hiç istememişti de ondan!

Ali Çamlı ve bazı müritleri Kayserispor’un başına Giresun’undan Hakan Keleş’i  getirmek istiyorlardı ancak, hesapları tutmadı.

O dönem ismi Kayserispor için konuşulan Hakan Keleş, Kayserispor Onursal Başkanı Bakan Mehmet Özhaseki’den veto yedi.

Şimdi ise, İmam Ali Çamlı ve birkaç müridi Teknik Direktör Recep Uçar’ın yönettiği Kayserispor’un başarısına çöreklenmeye çalışıyorlar…

Ama yemezler…

Bilen, her şeyi biliyor!

***

Neyse, “İmamın Yönettiği Kayserispor Kulübü” yazı dizisine başlamama neden olan (Kayserispor Basın Sözcüsü)  Samet Koç mevzusuna gelelim.

Bir üst satırda Kayserispor Basın Sözcüsü ibaresinin altını özellikle çizdim çünkü; 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin Mimarı Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) Yardım ve Yataklıktan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Samet Koç hala görevde de ondan herkes görsün bilsin istedim. 

Geçmişte Bank Asya da kazaen hesap açmış devlet memurunu meslekten ihraç edeceksiniz, FETÖ’ye Yardım ve Yataklıktan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Samet Koç, Kayseri’nin en büyük markalarından bir tanesi olan Kayserispor da halen görevde olacak öyle mi?

Duruşma tutanaklarına göre, Samet Koç FETÖ’ye olan desteğini bilerek ve isteyerek yapmış!

Adalet bunun neresinde?

Bu skandal konuya ilişkin Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’yı “Basın sözcünüz Samet Koç beyefendi kendisinin ceza aldığını benim iddia ettiğimi iddia ediyor ya, benimki iddia değil Sayın Başkan! Bizzat duruşma tutanakları ile belgeyle konuşuyoruz. Hiç bir iddia da ortaya atmıyoruz. Kayserispor Kulübü’nün en tepesindeki bir yönetici olarak da sizlerden de kendisine gereken yaptırımı uygulamanızı temenni ediyoruz!” şeklinde sözlü ve yazılı defalarca uyarmama rağmen benim uyarılarım Başkan Ali Çamlı’nın bir kulağından girdi diğerinden çıktı.  

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Samet Koç mevzusunu gündeme getirmemden rahatsız oluyor ancak ben bu rahatsızlığın sebebini merak ettiğim için gazeteci refleksi ile konuyu sürekli sıcak tutma gayreti gösteriyordum.

Aradan çok geçmeden öğrendim ki; FETÖ’ye Yardım ve Yataklıktan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Kayserispor Basın Sözcüsü Samet Koç Kayserispor’un transfer tahtasının açılabilmesi için Ziraat Bankası’na Kayserispor’un borçları için tam 50 milyon TL temlik vermiş!

Kayserispor Başkanı Emekli Hunat Camisi İmamı Ali Çamlı, bir taraftan çıktığı televizyon programlarında FETÖ’ye sövüyor, diğer taraftan FETÖ’cü olduğu İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tescillenmiş olan Samet Koç’u Kayserispor gibi onurlu bir camiaya sokarak korumaya çalışıyor!

***

 

Eyyy  Başkan Ali Çamlı…

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

FETÖ’ye Yardım ve Yataklıktan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Samet Koç’u neden Kayserispor’a Basın Sözcüsü yaptın?

50 milyon TL temlik aldığın FETÖ’cü Samet Koç’a ne vadettin?

Sen, Samet Koç’un FETÖ’cü olduğunu bilmeyecek kadar saf bir adam mısın?  

Senin saf bir adam olmadığını, seni tanıyan herkes bilir!

Saf bir adam değilsen bunu neden yaptın?

Neden Kayserispor’u bu pis işlere alet ettin?

Yukarıda sana yönelttiğim soruları Kayseri kamuoyunun önüne çık açıkla, senin ne iş yaptığını tüm millet bilsin öğrensin!

***

FETÖ’ye Yardım ve Yataklıktan 4 yıl 2 ay hapis cezası aldıktan sonra kendisini Kayserispor aşığı olarak konumlandıran Samet Koç’a gelecek olursak;

Eyyy Samet Koç…

Kayserispor için verdiğin 50 milyon TL’lik temliği babanın hayrına mı verdin?

Verdiğin temliğin aylık ödemelerini neden sen kendi cebinden yapıyorsun?

Birileri sana “Sen Kayserispor üzerinden Ali Çamlı’ya paraları ver, o senin Yargıtay’daki dosyanı halleder” diye güvence mi verdi?

Sendeki sonradan ortaya çıkan bu Kayserispor aşkının sebebi, Yargıtay’daki bu FETÖ dosyan mı?

***

Diğer yandan; önceki gece oynan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor karşılaşmasında maçın hakemi Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Sporun ruhuna ve Türk futboluna yakışmayan bu görüntüler asla kabul edilemez!

Hakem Halil Umut Meler’e acil şifalar diliyor, bu tarz üzücü olayların sahalarımızda son bulmasını, FETÖ Borsacılarının ve mafya kılıklı kendini bilmez adamların futbol takımlarımızdan sonsuza dek temizlenmesini temenni ediyorum.

Not: Bir sonraki köşe yazımda, yukarıda olup bitenleri yazmamam için, Kayserispor yöneticileri tarafından şahsıma gönderilen 1 milyon TL’lik rüşvet çeki teklifini reddedip nasıl geri çevirdiğimi belgeleriyle ortaya koyacağım.