Demokrasi tarihimizde AK Parti’nin başka bir örneği yok. Hem de birkaç bakımdan yok.

Birincisi, kuruluşunun hemen ertesi yılında yapılan seçimlerde tek başına iktidara gelmesi. İkincisi, tek başına olduğu iktidarını 20 yıldır kesintisiz sürdürmesi ve halen devam etmesi. Üçüncüsü, böylesine devasa bir kitle partisinin her türlü olumsuzluklara rağmen bölünmeden, yekpare olarak varlığını sürdürmesi.

Şanlıurfa’nın Mehmet Özhaseki’si, Ahmet Eşref Fakıbaba’nın AK Partiden atılmasına rağmen sarsılmaması, yada sarsıntıyı belli etmemesi gerçekten büyük başarı bence…

AK Parti’nin tek başına iktidara geldiği 2002 Seçimleri’nde, yerel yönetimler etkili oldu. Mehmet Özhaseki, Memduh Büyükkılıç ve Bekir Yıldız AK Partinin seçimlerden başarıyla çıkmasına büyük katkı sundular. Arkadan gelenler Dr. Mustafa Palancıoğlu, Ahmet Çolakbayraktar ve Mustafa Yalçın gibi isimler ise oyları artırarak devam ediyorlar. Yerel yönetimleri elinde bulunduran bu ekip seçimleri rakiplerine karşı sürekli kazanma başarısını ellerinde tutuyor. Kayseri seçmeni bu bakımdan Türkiye ortalamasının üstünde AK Partiye destek veriyor.

Halkla iletişimi daha çok bu yapı kurdu. Belediye çalışanları önceki dönenlere rağmen daha çok disipline edildi, hizmet ağı sağlıklı yürümeye başladı. Eksilerin artıya geçtiğini gören seçmen çoğunluğu kendilerine göre ‘karizmatik lider olarak gördüğü Recep Tayyip Erdoğan’a yöneldi’ ve daha çok bu partiyi tercih etti.

Bu hal, Türk halkının büyük bir bölümü açısından öylesine önemli bir noktaya geldi ki.

Bu arada ülkenin ‘beka’ sorununu gözlemleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli ve MHP, siyasi hesapları bir kenara koyarak AK Parti iktidarına destek verdi. Bu destek devam ettikçe AK Parti Kayseri’de birinci parti olmaya devam edecek gibi. Bu arada İYİ Partiyi göz ardı etmemek lazım, seçmen desteği her geçen gün artıyor. Meral Akşener’in liderliğindeki İYİ Parti, Kayseri’deki bazı önemli isimlerin çalışması neticesinde, Kayseri’de Ana muhalefet koltuğuna oturmuş durumda.