CHP büyük tartışmalar içinde 2023 Haziran seçimlerine yaklaşıyor. Liyakat, emek bir yana bırakılmış, kurulan ‘özel ilişkiler’ ve eş-dost ilişkileri partide etken olmuş durumda. Herkes parti içi hesaplarla yer kapma savaşı veriyor.

Milletvekili Çetin Arık, İl Başkanı Ümit Özer ayrı ayrı baş çekiyor? CHP Gençlik Kolları genel başkan yardımcısı Eda Albayrak ayrı telden, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan ise alanlarda parti politikalarını halka anlatmaya çalışıyor? Genel Başkan danışmanı Ahmet Nazif Yücel, keza öyle partisinin başarısı için mücadele ediyor! Gençlik Kolları Genel başkan yardımcısı Eda Albayrak ile İl Yöneticisi Nihal Günaydın ikilisinin arasındaki soğukluk parti tabanında büyük tartışmalara sebep olsa da kimse kulak vermiyor sancılı geçip gidiyor. CHP Genel Merkezi Kayseri’deki bu işlevsiz durumu görse de hiçbir çözüm sunamıyor?

Öte yandan Kayseri ‘de, ömrünü sosyal demokrasiye adamış önemli Cumhuriyet Halk Partili isimler var. Bu isimlerin bir birleriyle iletişime geçerek partilerinde yaşanan bu olumsuzluklara bir son vermesi konusundaki tepkileri olacak mı? Sosyal demokratlar ve kamuoyu bunu bekliyor onlardan!

Hatta Partide farklı gurup ve gruplaşmalar var?

Bir tarafta Milletvekili Çetin Arık ve Ekibi. Diğer tarafta İl Başkanı Ümit Özer ve Ekibi. Öbür tarafta CHP gençlik kolları genel başkan yardımcısı Eda Albayrak ve Ekibi. Dahası var: CHP Yüksek disiplin kurulu üyesi Gonca Yelda Orhan ve Genel Başkan danışmanı Ahmet Nazif Yücel, bu ikilide bildiğimiz kadarıyla partileri için sahada bazen koordineli çalışıyorlar, bu yeterlimi yetmez.

Arık ve Özer ekibi, Genel Merkeze bağlı Yüksek disiplin kurulu üyesi Gonca Yelda Orhan, Genel Başkan danışmanı Ahmet Nazif Yücel ve CHP. Gençlik kolları genel başkan yardımcısı Eda Albayrak’a karşı tavırlı?

Ayrıca CHP bu dönem kavgalı bir dönemin yaşanacağı sinyallerinin ipuçlarını veriyor. Hangi isimler bu işin içinde?

Kim bu Parmak kıran Nihal Günaydın?

İl Yönetim Kurulu üyesi, Ümit Özer’in bu ekip tarafından kongrede listeye konulan ve seçilen Nihal Günaydın, parti içerisindeki olumsuz davranışları nedeniyle hâlâ CHP Kayseri İl Yönetiminde. Günaydın’ın bu davranışları nedeniyle hâlâ istifa ettirilmemiş olması ‘nasıl tutulabiliyor, yutulabiliyor, sorusunu gündeme getirdi? Hatta CHP bu tür yapılara nasıl izin veriyor? Tartışmalarına neden olmaktadır? Günaydın tarafından parmağı kırıldı(iddia) Eda Albayrak’ın “Kavga büyüsün istemiyorum, Partim zarar görsün istemiyorum” tavırları sonucu sular duruldu mu? Yeni istifa olacak mı? CHP’deki bu kavgalar esas Haziran seçimlerine ramak kala kopacak fırtınanın habercisi sayılabilir.

İL’DE GEREKSİZ KAVGA

CHP’den Gençlik Kolları başkan yardımcısı olan Eda Albayrak ile CHP il yönetiminde bulunan Nihal Günaydın arasında yaşanan kavga ne anlam taşıyor? Geçtiğimiz cuma günü kavga eden ve karakolluk olan bu olaydan sonra bu iki isimden hangisinin partiden istifa edeceği, İl disiplin kurulundan nasıl bir sonuç çıkacağı partililer tarafından dikkatle izleniyor. CHP’nin seçim kampanyası yaklaşırken parti içinde yaşanan bu tür olumsuzlukların önüne geçebilecek mi? CHP’de önemli bir isim: o gün yaşananları bugünlere ders olacak şekilde “Millet İttifakının en büyük ortağı partimizin Genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olma olasılığının yüksek olması bakımından partimizin yöneticileri bu durumda her alanda daha sağduyulu davranışlar içerisinde olmalı, gereksiz tartışmalardan kaçınılmalı, seçime odaklanılmalı, Bizler parti yöneticilerimizden bu tür olumsuz davranışlar değil, olumlu davranışlar bekliyoruz” diyor.