Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin ilk profesyonel dağ yönetim şirketi Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından idare edilen Erciyes Kayak Merkezi’nin yeni sezona hazır olduğunu söyledi.

‘ERCİYES’İMİZ BEYAZA BÜRÜNDÜ’

Kayseri’nin simgesi, kış turizm merkezi Erciyes Kayak Merkezi’nin yağan kar ile birlikte beyaza büründüğünü ifade eden Büyükkılıç, “Erciyes’imiz beyaza büründü, pırıl pırıl, dostlarını bekliyor. Erciyes Kayak Merkezi dünya standartlarında profesyonel kayakçılar için bulunmaz bir merkezdir” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Erciyes’in yeni sezona hazır olduğunu vurgulayarak, “Telesiyej, ısıtmalı, havalandırmalı konforuyla 19 mekanik tesisi, 41 kayak pisti ve 130 kilometre pist uzunluğuna sahip, toz kar diye nitelendirilen kayakçıların takdir ve tercih ettiği bir ortamdır. Yatırımcılarımız açısından gerek yatak kapasitesi gerek hizmetler bağlamında çok daha hazırlıklı boyuta ulaştı. Erciyes’imiz yeni sezona hazır” diye konuştu.

“3 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFLİYORUZ”

Erciyes’in kayak sektörüne çok büyük katkı sunduğunu belirten Büyükkılıç, yeni sezonda 3 milyon ziyaretçi çekmeyi hedeflediklerini açıkladı. Her yıl ortalama 2 milyon ziyaretçinin ağırlandığını anımsatan Büyükkılıç, “Erciyes Dağımız, bu sene gerek charter seferleriyle yurt dışından gerekse yurt içinden 3 milyonlara varan bir potansiyel ile misafir bekliyor. Bu hedefle kayak sektörüne en büyük katkıyı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi