CHP’nin yeni genel başkanı da çok yetmedi. İYİ Parti Genel başkanı da yetmiyor. Ülke için iş birliği olmadı…
İttifakta yok işbirliği de…
İşin doğrusu belediye seçiminde iş birliği esastır. Bir ilde o onu destekler öteki ilde o ötekini… Ülke çapında ittifak kurulmaz ama il düzeyinde ilçe düzeyinde iş birliği yapılabilirdi…
Özgür Özel’de, Meral Akşener’de bu işbirliğini sağlayamadılar, bu fırsat ellerinden uçup gitti ve Cumhur İttifakının çatısına kondu… Özel’de, Akşener’de partisi çok yerde sıfır çeker! 
Şöyle baktım iş birliğine yanaşmadıkları için, seçmenler budan hoşnut olmamış intibasını edindim…
Akşener,81 ilde aday çıkartacağız dedi ya…
Yerel seçimde tartıya çıkacağız dedi ya…
Haydi, çıkın bakalım…
Şapka çıksın kel görünsün…
CHP ile yapmadığınız iş birliği seze neye mal olacak,81 ilde aday çıkarın bakalım görelim…
Ne olur?
Söyleyeyim sıfır çeker!...
İYİ Parti, Hangi ilin belediye başkanlığını alacak? Hangi ilde iddialı ki!...
Doğu, Güneydoğu Anadolu’da yok…
Orta Anadolu’da kısmen var…
Batı’da çok zayıf…
Yüzde 10’u geçtiği il sayısı iki elin parmağı kadar. Son seçimde yüzde 12 oy aldığı Bursa’yı mı alacak; yüzde 15 oy aldığı Balıkesir’i mi?
Bunlar iyi oy aldığı iller. Çoğunda yüzde 10’un altında. Zaten ülke genelindeki oy oranı yüzde 9,9… 2018 seçimlerinde de yüzde 9,9 oranında oy almıştı. Demek ki kapasitesi bu kadar… O halde il bazında belediye başkanlığı alma şansı sıfır!..
Belki bazı ilçeleri alabilir o kadar…
Bence oda zor?
Şimdi şunu diyeceğim; Millet İttifakı olarak CHP ve İyi parti 2019 yerel seçimlerinde Kayseri’de, Büyükşehir’de yüzde 32.52.Melikgazi’de, yüzde 23.70.Kocasinan’da, yüzde 31,7.Talas’ta ise yüzde 41,7 oranında oy almıştı. 
Bu durumda ne olur? diyeceksiniz her iki partide tabanda işbirliği yapmasa iki partide sıfır çeker!
Olacakları söyleyeyim…
İYİ Parti 2024 yerel seçimlerinden başarısızlıkla çıkar? Akşener 2028’e kadar dört yıl partisini ve kadrolarını ayakta tutamaz. Teşkilatları çözülür, İyi parti dağılır. Kimi MHP’ye gider kimi AKP’ye kimleri de diğer partilere…
İYİ Parti 2024 yerel seçimlerinde sandıkta yüzde 10’un altında kalıp sıfır çekerlerse yok olacaklar.
Siyaseti izlediğim kadarıyla CHP’nin yeni genel başkanı da seçmen nezdinde şimdiye kadar çokta tutmuş değil. İyi Parti’nin Kayseri’de hiç şansı yok. Millet İttifakı işbirliği olmuş olsaydı, Kayseri’de deneyimli siyasetçi Kazım Yücel’le Büyükşehir için bir umuttu! CHP Melikgazi’de Avukat Emre Ayan’la bir çıkış olabirmiydi? CHP, Talas’ta iyi bir aday çıkarabilirse, İyi Partinin tabanını kendisine çekebilirse belki? CHP,Sarız’da Cumhur ittifakı adayı Mevcut Başkan Baki Bayrak’ın karşısına tekrar çıkardığı eski Başkan Ömer Faruk Eroğlu ile bir umut!
Neden bir umut diyorum: Çünkü Kayseri’ye AK Parti ve MHP yani Cumhur İttifakı hakim…