10 Kasım Atatürk’ü Anma günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan Atatürk anıtına çelenk sundu. Saatler, Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı ve herkes saygı nöbetine durdu. Trafikteki sürücüler de kontak kapatarak saygı duruşunda bulundu.

Tören sonrası açıklama yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının acısını ilk günkü gibi millet olarak yaşadıklarını söyledi. “Bugün yine saat 09.05’te millet olarak aynı hüzünle saygı duruşunda bulunarak Atamızı andık” diyen Çiçek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyet her gün gelişerek gençlerimizin kalbinde yakılan meşaleyle, yapılan çalışmalarla, muasır medeniyetler seviyesine çıkma hayaline ulaşmak için çaba sarf edelim. Hep birlikte Atamızı minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyorum. Çağdaş uygarlık düzeyine ülkemizi, şehrimizi çıkartma yolundaki güçlü iradeyi sergilemek suretiyle yolumuza devam etmemizi buradan paylaşıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı hayırlı ömürler diliyorum. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

Meydanda düzenlenen törenin ardından protokol, Kayseri Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda düzenlenecek anma programına katılmak üzere alandan ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi