Bugüne kadar bildiğimiz ve gördüğümüz AVM mantığının dışında tasarlanmış ve şehrimize kazandırılmış olan KUMSMALL, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük karma alışveriş merkezidir.

Bu kapasite ve büyüklüğü Kayseri olarak göğsümüzü gere gere tüm Türkiye'ye ve Avrupa'ya söyleyebiliyor olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

En büyük olmak bir iddiayı ve hedefi ortaya koyar.

Bu dev projeyi şehrimize kazandıran ve emek veren kim varsa şehir olarak hepsine de ayrı ayrı şükran borçluyuz.

Kayseri mobilya şehridir ve sektörde birçok önde gelen mobilya markası ilimizde üretim yaparken, Türkiye ekonomisine ve ihracat rakamlarına çok kıymetli destekler sunmaktadır.

Kayseri istihdamının da önemli bir oranını sağlamakta olan mobilya sanayicimiz, Kasım ayı içerisinde kapılarını açan KUMSMAL AVM ile sınıf atlamıştır ve kendisine yeni hedefler koymuştur.

KUMSMALL AVM bir taraftan mobilyamızın dünyaya açılan vitrini olurken diğer taraftan da sadece Kayseri halkına değil, 15 milyona varan bölge halkı için de bir yaşam merkezi olmuştur.

Dünya ekonomik buhran ve pandemi belası ile savaşırken, böylesi bir projeyi hayal edip, ülke ekonomisine kazandıran bu şehrin sanayicilerinin büyük ufkunu takdir etmemek elde değil.

"Kayseri'ye ve Kayseri'liye de bu yakışırdı." dedirtecek muhteşem bir eserin adıdır KUMSMALL.

KUMSMALL'un açılımı, Kayseri Uluslararası Mobilya Sanayii.

Yani uluslararası hedefi olan, bir taraftan mobilya sanayimizi taçlandıracak olan, diğer taraftan Kayseri ve bölge insanımıza alışverişini yaparken, aynı zamanda hoş vakit geçirebilecekleri, dünya lezzetlerini tadabilecekleri ve eğlenebilecekleri üst düzey bir alışveriş ve yaşam merkezi olmuştur.

1 milyon 350 bin metrekare alanda, 400 mağaza, 6 bin araçlık otoparkıyla, kendi enerjisini üretebilen, 2 milyar TL yatırım maliyeti ile Anadolu'nun merkezi Kayseri'de 365 gün fuar mantığı ile Avrupa'nın en büyüğüdür.

Açıldığı günden bugüne, Pandemi ve kısıtlamalara rağmen, pandemiden dolayı bazı bölümleri henüz tam kapasite açılmamış olmasına rağmen orada bulunan yatırımcı mağazalar, gösterilen ilgi ve yoğunluktan oldukçada memnun gözüküyorlar.

Hafta içi toptancı ve yurt dışı müşterilerini ağırlayan KUMSMALL AVM'ye, haftasonu ise Kayseri ve bölge insanımız yoğun talep gösteriyor.

Ramazan ayında tertip edilecek olan birçok aktiviteler ile AVM'ye halkımızın ilgisi daha da yoğunlaşacak gözüküyor.

Sağlık Bakanı ve yetkililerin yapmış oldukları açıklamalarda, aşılanma işleminin tamamlanması ile normalleşecek olmamızla birlikte, KUMSMALL gerçek manada zamanımızı geçirebileceğimiz bir mekan olacak.

Geçtiğimiz günlerde Kayseri Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Özhaseki AVM'yi gezerek, mağaza sahipleri ve orada bulunan vatandaşlarla hasbihal etti.

Kendi belediye başkanlığı döneminde arsa tahsisini yaptığı ve mobilya sanayicilerinin bir araya gelip dayanışma içerisinde iş birliği yapmaları için teşvik etmiş olduğu projenin gelmiş olduğu noktayı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Mehmet Özhaseki, çevre yolundan KUMSMALL'a direkt bağlantı yolunun açılması için orada yetkililerle telefon görüşmesi yaparak, yakın zamanda bu bağlantı yolunun yapılacağı müjdesini yine orada vermiş olması oldukça kıymetliydi.

Özhaseki, ayrıca Haziran-Temmuz gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AVM'nin açılışını yapması için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

Sayın Özhaseki'nin bu yaklaşımı ve ilgisinin AVM yönetiminden bulunan sanayicileri ziyadesiyle mutlu ettiğini orada müşahede ettim.

Zira, Sayın Mehmet Özhaseki'nin kendi startını verdiği bu kiymetli projenin tanıtımı ve ihtiyacı olan hizmetlerinin tamamlanması için bundan sonrasında da çok fazla gayret göstereceğinden kuşkumuz yok.

Beraberinde ziyarete gelen milletvekilleri, belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Sayın Şaban Çopuroğlu ve parti yöneticileri de bugüne kadar AVM için hep çaba içerisinde olduklarını biliyorum ve daha da sahipleneceklerini düşünüyorum.

Bir önemli nokta da, AVM Yönetim Kurulu üyelerinin göreve geldikleri günden bugüne kadar gecelerini gündüzlerine katarak çaba gösterdikleri hususudur.

Bu duruma doğrusu yakinen şahit oluyorum.

Kendi zamanlarından ve ailelerinden fedakarlıkta bulunarak önemli bir mesai sarfediyor olmaları gerçekten takdire şayandır.

Projenin başarılı olması ve yatırımcıların kazanabilmeleri ayrıca; AVM'ye gelmekte olan ziyaretçi ve müşterilerin memnuniyetleri için inanılmaz bir çaba içerisinde olduklarını görmekteyim.

Diğer çok önemli bir husus ise, Kayseri Yerel medyasına olan reklam tanıtım destekleri ve Kayseri medyasının da orası için haber ve tanıtım desteğidir.

Karşılıklı fayda düşüncesi ile güzel bir birliktelik ve de dayanışma içerisinde kaynaşma örneği sergilenmekte.

Dolayısı ile de nazar değmesin, çok güzel işler ortaya konulmakta ve KUMSMAL yönetimi ülke ve şehir için doğru işler yapmaya devam ediyor.

Niyet hayır, akıbet hayır..

[email protected]