Ekonomik kriz ve deprem travması ruh sağlığımızı tehlikede bırakıyor. Yüksek enflasyonun altında, ekonomik krizin bunalttığı, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depreminin yol açtığı travma, korku ve stresin tetiklediği gelecek endişesinin yol açtığı aşırı stres, ülkenin dört bir yanında her an yaşanır hale geldi.

'Sonuçlar Çarpıcı'

Ülkede insanların zihin sağlığını bozan ana endişe kaynağının ekonomi ve yaşanan deprem ve ona bağlı olarak Travma Sonrası Stres Bozukluğu olduğu açık ve net. Yapılan bazı analiz araştırmalarında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmalara göre, dünyada zihin sağlığı endişesi, farklı endişelerin önüne geçti.

'Pahalılık Tetikliyor'

Finansal gelişmeler hem dünyada hem ülkemizde kaygı verici faktörlerin başında geliyor. Artan hayat pahalılığı, alım gücü ve enflasyon odaklı endişelerin insanlarda benzer kaygılara yol açtığı görülüyor.

'Gelecekte Umut Yok'

Belirsizlikler, ekonomik, çevresel endişeler ve beklentiler, insanların zihin sağlığını koruyamamalarının önündeki engeller arasında yer alıyor. Yakın gelecekte de bu baskıların ortadan kaldırılması olası görünmüyor.

Bugün 6 Şubat. Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümü, acılarımız bitmedi, yaralarımız hâlâ tam olarak sarılmadı. Depremzedelerimizin büyük bölümü hâlen çadırda ve konteynerde barınıyor. Kalıcı konutlar tam olarak hak sahiplerine teslim edilmedi. Deprem travması zihinlerimizde hâlen devam ediyor.

Benden Yazması...