Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“EKK-EVDE KAL KAYSERI

Kapımıza gelen içeri girmeye başladı.

Kapıyı iyice kapatmak, dışarı çıkmamaktan geçiyor. Özellikle yaşlılarımızın dışarı çıkmaması gerekiyor. "-Nasıl olsa bedava toplu taşıma araçları" diyerek gezmelere gitmemeliler. Zira toplu taşıma araçları bulaşın yüksek olduğu riskli alanlardandır (Kayseride Büyükşehir Belediyemiz hergün dezenfekte etmekte).

Diğer bir husus ise görülen vakaların yurtdışından gelmeleri ve erken izolasyonları içimizi rahatlatmakla beraber umrecilerin yanında Avrupadan da bu virüsün içimize girdiğini gösteriyor. Umrecilere uyarılarımızı yaparken gurbetçilerimizi unutmamalıyız. Son 14 gün içinde yurtdışından gelen vatandaşlarımızın 14 gününü tamamlayana kadar dışarı çıkmamaları önem arz etmektedir. Varsa taşıdıkları virüsü diğer insanlara bulaştırmaları ve o insanların sağlığına kastetmeleri en büyük kul hakkıdır.

Bu süre zarfında yurtdışından gelenlerin ateş, kırgınlık, öksürük veya nefes darlığı gibi şikayetlerinin olması halinde 112 yi aramaları ve son 14 gün içinde yurtdışından geldiğini belirtilerek şikayetlerini dile getirmeliler.

Dün akşam sokakların boş olduğunu görünce bu mücadeleyi kazanacağımız hissi oluştu. Ancak cafeler ve AVM ler kapanırken insani düşünülerek açık bırakılan lokanta ve fast food yerlerini kafelere çevirmemeliyiz.

Seattle Hastalık Modelleme Enstitüsü, Corona virüsüne karşı toplumsal evde kalmaların vakaları ciddi oranda azalttığını ifade ediyor.

Yani kısaca EVDE KAL KAYSERI diyor.

Önlemleri beraberce alabilirsek zor olanın üstesinden gelebiliriz.

Sorun Küresel Mücedele Ulusal tıpkı Çanakkale gibi”

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi