KANKA Hastanesi’nin açılış törenine Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, çeşitli STK temsilcileri, il başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Tören programı bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hastanenin açılış konuşmasını KANKA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükcü yaptı. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, sahnede konuşmalar gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törene telefon bağlantısıyla katıldı.

ERDOĞAN: “DÜNYADA HASTANEMİZLE YARIŞABİLECEK BİR KURUM YOKTUR”

Törene Külliye’den telefon bağlantısı aracılığıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kayseri, merhum Kadir Has gibi pek çok hayırsevere ev sahipliği yapmış, mayasında insanlara hizmet olan bir şehirdir. Kayseri, merhum Kadir Has gibi pek çok hayırsevere ev sahipliği yapmış, mayasında insana hizmet olan bir şehirdir. Açılışını yaptığımız hastanenin de aynı şekilde inşa edilmesinden memnuniyet duyuyorum. Hastanemiz, bünyesindeki kemik iliği nakli, talasemi, hemofili ve ayakta tedavi merkezleri ile kendi alanında ülkemizin en büyük ve önemli sağlık kuruluşudur. Kapasitesi itibarıyla aynı anda 40 çocuğumuza kemik iliği nakli yapabilecek imkana sahiptir. Hatta bu özelliğiyle bırakın ülkemizi, dünyada bile hastanemizle yarışabilecek bir kurum yoktur. Ülkemizde henüz başlanamamış olan gen tedavisi için gereken altyapıya sahip hastanemizde en kısa sürede bu yöntemin de devreye alınmasını temenni ediyorum. Gereken kadroların tahsisi ve diğer ihtiyaçların giderilmesiyle hastanemizin çok yakın bir zamanda bölgemizdeki, hatta dünyadaki tüm çocukların umudu haline geleceğine yürekten inanıyorum. Bir kez daha hastanenin hayırlı olmasını diliyor, hayırseverlerimize ve üniversite yönetimine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özhaseki, yaptığı konuşmada “Binlerce temel atma ve açılış törenine katıldım. Ama bugünkü kadar anlamlı, güzel ve duygulu bir ortamı yaşamadım diye düşünüyorum. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır sözünün burada numune bulmuş halini hep birlikte yaşıyoruz. Bakanlığım döneminde KANKA Derneği randevu istemişti, ben de durumu gençlerin ‘kanki, kanka’ demesine benzettim. Bunun kanser hastalarıyla ilgili olduğunu bilmiyordum. Sonra durumu öğrenince duygulandım. İstanbul’daki Kayserili hayırseverler grubumuzdan Allah razı olsun” ifadelerini kullanarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Günaydın, yaptığı konuşmada hayırseverlere teşekkür ederek, “Geçen gün Musa Hoca’mız ziyarete gelmişti. Kendisinin ABD’de eğitim gördüğü hastanenin bu alanda 36 yatağının olduğunu, bizim ise 40 yatak olduğunu, dünyada en yüksek kapasiteye sahip olduğunu ve 80 milyon TL’ye mal olduğunu söyledi. Bu eser hepinizin eseri. Ben hepinize bir daha teşekkür ediyor, Allah’tan razı olmasını diliyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Günaydın, hastaneye 1 milyon TL ve üzerinde bağış yapan hayırseverlere ERÜ adına Prof. Dr. Çalış tarafından plaketleri takdim edildi. Düzenlenen plaket töreninden sonra protokol üyeleri sahneye çıkıp hazırlanan kurdeleyi keserek KANKA Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hastane binasını gezdi. 2017 yılında kurulan Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) tarafından yaptırılan ve ERÜ Çocuk Hastanesi’nin yanında yerleşen 5 katlı hastane, 10 bin metrekare kapalı alanı teşkil ediyor. Bina ayrıca Talasemi Hemoglobinopati Merkezi, Hemofili Merkezi ve ayakta tedavi merkezlerini de bünyesinde bulunduruyor.

Editör: Haber Merkezi