Kayseri Şehir Hastanesi Fizik Tedavi Hastanesi Konferans Salonu'nda Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesindeki Kayseri Tıp Fakültesi Dekanlığının açılışı gerçekleştirildi. Açılış için düzenlenen toplantıya Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu katıldı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi 62 öğrenciyle eğitime başlayacak.

Açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik yaptı. Çelik, fakültenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Çelik, “Fakültemiz konusunda ERÜ üniversitemiz büyük fedakarlık gösterdi. Onlara sonsuz teşekkürümüzü sunuyoruz” dedi.

Toplantıda konuşma yapan Vali Günaydın, “Çok kısa süre içerisinde fakültemiz sağlam temellere oturtularak ilimize kazandırıldı. Kayseri'miz üniversite öğrenimi açısından çok önemli bir şehir. Altyapısı ve sosyal imkanları birçok öğrencinin buraya gelmesi için bir neden teşkil ediyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültemiz de ayrıca bir değer katıyor. Öğrencilerimizin bir bölümünün Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okumuş olması onlar için çok büyük avantaj olurken, fakültemizin tercih edilebilirliği açısından da çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise “Bu sene itibariyle 62 öğrenci alıyoruz. Nitelikli eğitim merkezlerimizin sayısının artmasını talep ediyoruz. Bu şehrin güzel anılması adına nöroloji uzmanı bir doktor abiniz, büyüğünüz olarak böyle güzellikleri paylaşınca inanın keyif duyuyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi