100’üncü yaşını selamlayan Cumhuriyet Halk Partisi, ülke tarihinin en kritik seçimlerinden birine yaklaşırken içeriden ve dışarıdan dizayn edilme ve bitirilme operasyonuna maruz kalıyor.

Kayseri’de de CHP’yi bekleyen zorlu bir süreç var. CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer’in Milletvekilli aday adayı olmak için istifa etmesi ve ardından yaşanmaya başlayan ‘yeni il başkanı atanması’ süreci böylesi bir dönemde kritik sonuçları da beraberinde getirdi.

Genel merkezin bilgisi dâhilinde mi o bir muamma, İl Yönetim kurulu bugün parti merkezinde toplandı, oylama yaptı ve yeni İl Başkanını seçti. Oylamaya iki isim katıldı biri Eski il yönetim kurulu üyesi Avukat Niyazi Ünalmış, diğeri ise yönetim kurulu üyesi olmasına rağmen parti il merkezine fazla uğramayan Adil Demir. Oylama sonucunda Adil Demir 17 oy, Niyazi Ünalmış ise 3 oy aldı.

CHP’nin yeni İl Yönetimini oluşturmak isteyen bazı önemli isimler de, birilerinin kurguladığı yöntemle saf dışı bırakıldı? Seçime yaklaşırken partinin hazırlanması açısından yeni başkanın bir an önce atanması gerekiyordu bu nedenle CHP Genel Merkezine Başkan olmak için önemli isimler başvuruda bulunmuştu. Genel Merkez tarafından yapılacak bir atama beklenirken İl Başkanlığına vekâlet eden eski Başkan Ümit Özer ve şurası parti merkezinde topladığı 20 kişilik İl yönetim kuruluna, adını şanını kimsenin bilmediği, duymadığı bir ismi yani ‘Adil Demir’i onaylattı, başkan seçtirtti?

İl Başkanı olacak ismin CHP Genel Merkezi tarafından atanması beklenirken, Ümit Özer ve şurasının yaptıklarına karşı çıkanlar, parti merkezinde itirazlarını sürdürdüler.

Bugünkü CHP Kayseri İl Yönetimi, yeni il başkanına kavuştu.

Demokrasinin kırıntılarını savunmak için mücadele eden CHP’yi Kayseri’de başka bir sınav bekliyor; Parti içi demokrasi mekanizmaları ne kadar korunacak ne kadar görmezden gelinecek? Seçmenin iradesini savunmak için bedel ödemeyi göze alabilecek Parti kurmayları var mı, bu kurmaylar kendi partililerinin iradesini ne kadar savunacak?

Bir kaç isim tarafından yeniden dizayn edilmeye çalışılan il yönetimi önce CHP’ye, ardından da Sosyal Demokrat vizyonuna zarar verecektir. Parti içi demokrasinin zarar görmesi bir yana, önümüzdeki seçim sürecinde yaşanacak olumsuzluklar atanan başkan ve yönetimden önce sosyal demokratlara fatura edilecektir.

Bugün CHP üzerinde oynanan oyunlara baktığımızda Kayseri’de bir yaklaşan genel ve ardından gelecek yerel seçimde CHP’nin başarısız olacağını görmemek için kör olmak gerekiyor. CHP’de herkes olanın bitenin farkında. Ancak birkaç kişi, kendi ikballeri ve egoları uğruna Partiyi zayıflatmaktan çekinmiyorlar.

Amacınız kontrol edebileceğiniz bir emir eri atatmaktı onu da yaptınız. Öncelikle CHP’de il başkanı olarak görev yapabilecek liyakat sahibi, parti emekçisi başarılı birçok eski yönetici varken. Diğer yandan, partililerin tanımadığı bir ismi il başkanı olarak seçmeniz? Parti tabanına yaptığınız bu kötülüğün de telafisi olmayacaktır.

Yeni seçilen il başkanına itiraz var…

İl Yönetim Kurulu tarafından oylamaya sunulan iki kişiden biri olan ve sicimi 3 oy alarak kaybeden Avukat Niyazi Ünalmış’la birlikte 16 ilçe başkanı, Ümit Özer ve şurası tarafından il Başkanı seçilen Adil Demir’e itiraz için CHP Genel Merkezine gittiler.

CHP’deki huzursuzluğun kaynağı kurtulmadan, huzurlu bir ortam sağlanamayacak.

“Kavgalı eve kız vermezler” Bu yüzden olsa gerek… CHP’nin oyu bir türlü yükselmiyor.