Külfetli diye eskiden kimse kolay kolay muhtar olmak istemezdi. Şimdi ise herkes muhtar adayı oldu, kıran kırana seçim heyecanı yaşanıyor.

Muhtarlık seçimlerine yaklaşık 24 gün gibi bir süre var. Ama daha öncesinden adaylar birer birer ortaya çıktı ve seçmenle buluşuyor.

Yapılacak bir hizmetin kalmadığı, işlevinin azaldığı günümüzde, koltuk, maaş ve silah ruhsatı almak isteyen muhtar olmayı hayal ediyor.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan seçimde belediye başkanlığı, il genel ve belediye meclis üyeliği için aday olan isimler vatandaşın yanında gözükmeye başladı.

Ama muhtar adayları seçime 24 gün kala harıl harıl çalışmaya başladılar bile. İmkanlar ve değer arttıkça muhtarlık cazip hale geldi tabii. 

Geçmişte iş yükü çoktu, imkan yoktu. Şimdi ise imkan çok, iş yükü fazla yok.

Muhtarların sahip olduğu imkanlar gün geçtikçe artıyor. Muhtarların taleplerini elektronik ortamda iletebilmeleri için Muhtar Bilgi Sistemi oluşturulmuş.

Muhtar maaşları 18 bin TL’yi geçiyor. Muhtarlara kurum ve kuruluşlardaki işlemlerinde kolaylık sağlaması için tek tip muhtar kimliği verilmiş. 

En az bir dönem muhtarlık yapan köy ve mahalle muhtarları, silah ruhsat harcından muaf tutuluyor. 

Muhtarların SGK primleri devlet tarafından ödeniyor. 

Daha Ne Olsun...