Yıllardır kandırılıyoruz! Evet yanlış anlamadınız kandırılıyoruz! Kayseri’de alt yapı bitti. Artık Kayseri’yi Dünya’ya açacak projeler yapıyoruz diye kandırılıyoruz!

Kayseri’de gerçekten alt yapı bitti mi? Bence bitmedi. Şu an bile şehre azda olsa yağmur yağsa, hemen sokaklar su ile doluyor ve taşkınlar oluşuyor. Öve öve bitiremediğimiz TRAMVAY hattı güzergahında bulunan yolda bile taşkınlar yaşanıyor.

Tabi şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum, ŞEHRİN ZENGİNLERİNİN YAŞADIĞI BÖLGELERDE TAŞKIN, SU BASMASI GİBİ OLAYLAR YAŞANMIYOR.

Ne hikmet haliyse, emekçilerin, gariplerin ve kimsesizlerin yaşadığı mahalleler sanki belediyeler tarafından unutuluyor ve belediye yetkilileri tarafından görmeden geliniyor.

Benim anlamadığım esas konuda, alt yapı sorunlarının yaşandığı bölgeler de, iktidar partisine oy veriliyor. KARDEŞİM KÖR MÜSÜNÜZ? Sizden aldıkları oylar ile zenginlere hizmet ediliyor.

Kayserili kardeşlerim bunları ne zaman görür, ne zaman tepkileri ortaya koyar, ne zaman halkı kandıranlara dur der? BİLİNMEZ!

Birde “KAYSERİ MODELİ” var. Kayseri’ye şehir dışından gelen misafirlere, alt yapı bitti deniliyor. Devasa projeler yapıyoruz diyorlar. Yaptıkları projelerin ne kadar doğru olduğunu hep beraber GÖRMÜYORUZ EVET GÖRMÜYORUZ! Halbuki, şehrin her yerinde ayrı bir sorun var.

Ayrıca yağışlı günlerde, Kayseri’de trafiğe çıkmak da ayrı bir dert. Bütün yollar tıklım tıkış sanki İstanbul’da yaşıyoruz. Gerçi bu sorunun en büyük nedeni de toplu ulaşımı rahatlatmak isteyen belediyelerimizin şehrin göbeğinden TRAMVAY hattı geçirmesi.

BİZİM NEDEN OTOPARKIMIZ YOK
Yapılan pardon yapılan ancak faydalı olmayan projelerin yanı sıra, Kayseri’nin en büyük sorunlarından biri de, OTOPARK SORUNU!
Sürekli olarak büyüyoruz ancak ve ancak bizim otoparkımız hiç olmuyor. Bizim neden otoparkımız yok? Büyürken otoparkları bir yerde mi unutuyoruz?

Diyelim ki çarpık kentleşme yüzünden otopark alanımız yok. Peki kardeşim şehrin merkezinde, nasıl olurda aracımızı koyduğumuz yol kenarı için belediyeye para öderiz. Gerçekten mantık sınırlarının zorlandığı bir şehirde yaşıyoruz. Aracı olan ve karşılaştığım tüm Kayserili arkadaşlarım bu durumdan rahatsız.

Bazı arkadaşlarım bu sorun için “Belediye araç sahiplerinden haraç alıyor “bile diyorlar.” İş yerim şehir merkezinde, iş yerimin önüne aracımı koyamayacak mıyım?” diyenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla.

İnanın bu yazıyı hazırlarken, Kayseri’nin bir çocuğu olarak utandım. Sürekli olarak şehir güzel göstermeye yönelik vaatler söyleyen yerel yöneticilerimiz, vatandaşlarımızı kandırıyor. Bu durumlara dur demek için de çaba içerisinde olmamız gerekirken, kendilerini idare edemeyen idarecilere oy veriyoruz. AYIPTIR,GÜNAHTIR,KUL HAKKIDIR.. İnsanlarımızı kandırmaktan ve gözlerini boyamaktan VAZGEÇİN!

Her yazımın sonunda olduğu gibi sözlerimi yine ULU ÖNDER MUSTFA KEMAL ATATÜRK’ e ait “MİLLETİN KİŞİLERE, KENDİNİ UNUTACAK VE KENDİNİ KAPTIRACAK KADAR TUTKUN OLMASI, İYİ SONUÇ VERMEZ. BUNUN TARİHTE ÖRNEKLERİ ÇOKTUR.” diyerek bitiriyorum.