Müvekkilimin başına gelen bir hadiseden bahsederek sizleri uyarmak istiyorum.

Müvekkilim kırtasiyeye kimliğinin arkalı-önlü fotokopisini almak için gidiyor. Haliyle kimliğinin fotokopisini veriyor.

Peki, hiç düşündük mü kimliğini çektirdiğin fotokopici ya da bir işlem yapması için verdiğin çalışan kimliğinin fotokopisiyle neler yapabilir?

Kimliğinizin fotokopisi elinde bulunan kişi senetle ya da sözleşmeyle satış yapan bir beyaz eşya mağazasına gidebilir veyahut mobilya satan bir mağazaya gidebilir.

Müvekkilimin bir gün evine İCRA KAĞIDI geliyor. Dolandırıcı şahıs, mobilya satışı yapan bir mağazaya gidiyor. 120.000,00 TL'lik eşya almak istiyor. Satıcı, kimliği isteyince ise ''Aaaa kimliğimi evde unutmuşum, çocuklara söyleyeyim de kimliğin fotoğrafını atsınlar'' şeklinde beyanda bulunuyor. Bahse konu mobilya satışı yapan mağaza ise satışlarını senet düzenleyerek ya da sözleşme düzenleyerek yapabiliyor.

Satıcı, senedi hazırlamış ve müvekkilimin evine icra kağıdı gelince olayın aslını araştırıyor ve öğreniyor.

Biz bu dolandırıcı şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Ancak icra kağıdının sebebini öğrenmek için bir hayli uğraştık. Mağazadaki kamera kayıtlarının celbini talep ettik. Bu yüzden çok dikkatli olmanızda fayda var.

Kimlik fotokopinizi verirken üzerine ne için verdiğinizi mutlaka ve mutlaka yazın!

Mesela tapu dairesine gittiniz, kimlik fotokopisi vereceksiniz. Kimlik fotokopisinin üzerine ''Yalnızca tapu işlemlerinde kullanılmak için verilmiştir'' şeklinde yazı yazmayı unutmayın.

Sağlıcakla ve esenle kalın...