Bir gazeteci gözlemi ve MHP’li bir üst düzeyin görüşü: Bazı konulara açıklık getirdi,“Cumhur İttifakı” sözünden rahatsız edici bir anlam çıkarılmamalı, çıkmaz da... MHP’de“muhalefet” sözü ile Cumhur İttifakı’ndan doğan bir sıkıntı olmadığı açıkça görülmekte. 

Bu duruma milletimizde alışmış gözüküyor… 

Mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre MHP, muhalefettir. Tıpkı diğer partiler gibi. MHP, Cumhur İttifakı’nın ortağıdır ancak koalisyon ortağı değildir. 

MHP 15 Temmuz hain darbenin ardından Cumhur İttifakı’na katılarak, AK Parti ve hükümeti politik olarak ciddi biçimde desteklemektedir. Bu destek de devam edecektir. 

MHP, ‘Muhalefet’ olarak büyümekte… 

Kamuoyu üzerindeki algı şu ki, “MHP hep iktidarı denetliyor hem de büyüyor” Yeni ve sivil bir anayasa çalışmasına da en büyük katkıyı sunmak üzere hazırlıkları var. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için hükümete tavsiyelerde bulunuyor. 

‘Partimiz her geçen gün büyüyor...’ 

Şu ana kadar Cumhur İttifakı ortağı olarak hep yapıcı politika izleyen Başta Liderimiz Devlet Bahçeli olmak üzere kurmaylarımıza, partimize üye olan ve katılarak büyümesine katkı sunan herkese ülkemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. 

Nitekim MHP de bu yönde yani büyüme yönünde olumlu gelişmelere bizlerde şahit oluyoruz, gözlemlerimiz o yönde… Bakın bu konuda MHP’li üst düzey isimler ile bu konuları konuştuk: 

Cumhur İttifakı olduğumuz için Kamuoyundan bugüne kadar bu yönde bir rahatsızlık işitmedik. Tam tersi milletimiz çok memnun olduklarını bizati bizleri ziyaretlerine ifade etmekteler. 

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli arasında tam bir uyum var. Aksine bu yönde bir birinden rahatsızlıkları olduğuna dair herhangi bir konuya da bugüne kadar bizlerde şahit olmadık. 

Cumhur İttifakının iki kudretli liderin bir araya gelip ülkemiz adına çözemeyeceği bir konu yok.