Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği genel seçimlerini yoğun bir tempoda geçiren siyasi partiler, rotayı yerel seçimlere çevirdi.

AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti özellikle büyükşehirlerde ipi göğüsleyecek isimlerle seçmenin karşısına çıkacak.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi büyükşehir belediye başkan adayı başta olmak üzere ilçelerde birçok isim belirlendi. Geri kalan isimler içinde siyasi partiler, Kayseri’de siyasi kulislerde çalışmalarını hızlandırdı.

Böylece siyaset kazan kaynamaya başladı. Erken açıklanan isimler yol aldı! Cumhur ittifakının büyük ortağı AK Parti’de Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına Memduh Büyükkılıç ile devam dedi. Sırada şimdi ilçeler var.

İlçeler için birçok isim konuşuluyor, bazı isimlerin üstü çizileceği bilgisi var. Bir de Cumhur ittifakının ikinci ortağı MHP var tabii gündemde. MHP, Pınarbaşı, Sarız, Özvatan ve Sarıoğlan’ın yanına Bünyan’ı da bünyesine kattı, 4 ilçeyi beşe çıkardı.

CHP’de birkaç ilçenin dışında Büyükşehir dahil hâlâ isimler açıklanmadı. İYİ Parti, Büyükşehir’e iş ve siyaset insanı Kazım Yücel’le devam kararı aldı. Ardından merkez ilçeler başta olmak üzere başkan adaylarını açıkladı ve yola koyuldu.