Türkiye'de ekonomik krize kim destek veriyorsa Devletin, Hükümetin ve Yetkili makamların anında müdahalede bulunmasını bekliyoruz. Ancak gelinen noktada yine başa döndük..

Geçen yıllarda Soğan'la, Patates'le oynayanlar, şimdide Dolar'ı bahane ederek Un ve Yağ satışları başta olmak üzere bir çok temel gıda maddesine kota koymaya başladı.

Marketler bile bir adetten fazla Un veya Yağ satışı yapılmayacağını aleni bir şekilde reyonlara yazdıkları notlarla belirtiyorlar.

Peki yetkililer ne yapıyor?

Geçenki yazımdaka belirttiğim gibi "Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Döviz'deki yükseliş veya maniplasyonu kısa zamanda çözeceğine inanıyorum"

"Bunu aleni bir şekilde dile getirirken, bir tehlikenin daha vucüt bulduğunu görmeye başladık. Fırsatçılar, ganimetçiler hemen iş başına geçti."

Un'cu Un satmamak için elinden geleni yapar, Yağ'cı Yağ satmamak için elinden geleni yapar oldu. Ve hatta marketler stok sıkıntısını bahane ederek bir adetten fazla ürün alınamayacağını aleni bir şekilde reyonlardaki ürünlerin üzerine yazdılar.

Birileri bu millet; Un, Yağ ve gıda sıkıntısını hissetsin, bir başka kriz çıksın mı istiyor?

Ne oluyor bu güzel ülkemizin insanlarına...

Geçtiğimiz senelerde Soğan'la, Patates'le oynayanlara ne oldu ki?

Şimdi Un'u satmak istemeyen, Yağ'ı satmak istemeyenlere bu Devlet, Hükümet veya Yetkiler hiç bir yaptırım uygulamayacak mı?

Burası elbette "Muz Cumhuriyeti" değil. Ama muz yiyemeyen insanlarla alay eden Suriyeliler biranda kap dışarı edilirken, milletin gıdasının fiyatıyla oynayanlara hiç bir şey yapılmayacak mı?

Bu millet acilen, kaygılardan kurtulmak ve kendisine fahiş fiyatları ve "Yok" söylemlerini diretenlere ceza gelmesini bekliyor.

Kontrol sadece dövizde olmamalı, kaçan fiyatı uçurulan alım gücünü kaybedersek, bir daha geri dönüş imkansız olur.

Acilen, müdahale şart....

Bizden söylemesi...