Sevgili Okurlar: KAYSERİ Kitap Fuarı'nın ana teması bölgeye kültürel faaliyeti. Bugünlerde birbiri ardına önemli ve yaralı olabilecek ilgili kitaplar çıkıyor. Fuarda birçoğunu görme imkânı buldum. 

Kayseri Kitap Fuarı geçtiğimiz 13 Ekim 23 Ekim tasrihleri arasında düzenlenendi. Pazar günü sona erdi. 

Kayseri Kitap Fuarını bir milyonun üzerinde kitapsever ziyaret etti. Bu önemli bir ziyaretçi demektir. Büyük emek harcanan kitap fuarı, bu şehrin ekonomik ve sosyal hayatına önemli katkı sundu. 

Kayseri bürokrasinin açılışını yaptığı fuar on gün sürdü. Ben de fırsat buldum fuarı ziyaret ettim. Çok sayıda önemli yazar isimlerle bir araya gelme imkânı buldum. 

Fuarı ve yazarları takip eden okurların yaşadıkları heyecana şahit olma fırsatım oldu. 

Kitap reyonlarını gezen Üniversitede okuyan gençlerle hasbıhal ettik. 

Aslında oldum olası kitap fuarlarını pek severim. 

Fuardaki Kalabalık ortam beni rahatsız etmez,aksine mutlu olurum. 

Çoğu zaman doğru dürüst bu fırsatlara rastlamayız, hele hele Anadolu da bulmak imkânsızdır. Ancak Anadolu da bulmamızı sağlayan Büyükşehir Belediyemiz var. Ayrıca kitapların pazar yerindeki meyve-sebze gibi satılmasından da hoşlanmam. Kayseri şartlarında arabanla gitmek, park yeri bulmak, dönmek sorun olmdı, bütün bir günümüzü de almadı. 

Neyse ki kitap satış reyonları bu noktada önemli bir işlevi yerine getiriyor. Aradığınız kitap her zaman elinizin altında. Bu reyonlar, uluslar arası Kitap Fuarı gibi “Görüşlerini beğenmediğim yayınevlerini ve yazarlarını çağırmıyorum” denilmedi. Ya da bazı yayınevlerinin Bu yıl 6’ncısı düzenlen Kayseri Kitap Fuarı’na katılmak istemiyorum demedi ve herkes katıldı.  

Fuarın onur konuğu ise Ünlü tarihçi İlber Ortaylı hoca oldu. Başkan Memduh Büyükkılıç, fuara katılımla ilgili düzenlediği basın toplantısında sık sık İlber hoca ve Mustafa Balbay’dan çokça söz etti. 

Büyükkılç, Mustafa Balbay gibi solcu yazarları fuara çağırdığı içinde bazı çevrelerden kulağına olumsuz sözler geldiğini, ancak bu sözlerin üzerinde durmadığını da ifade etti. 

Vesselam: Beni ve diğer okur severleri hoşnut eden yayıncıları ve kitapları görmek güzeldi.  

Teşekkürler, Büyükşehir Belediyesi ve emeği geceler…