Türkiye çok partili siyasi hayata geçtiğinden bu yana CHP'nin katıldığı çok sayıda Genel seçim başarısızlıkla sonuçlandı.

CHP, siyasi arenada, yerel seçimlerde kısmen başarı elde edebildi.
CHP, 1970 ila 1990 yıllar arasında görevde yeralan güçlü kadroları ile birlikte, ilk başarısını Niyazi Bahçecioğlu ile 9 Aralık 1973 tarihindeki yerel seçimlerde Kayseri Belediye Başkanlığını alarak sağladı.
 Ardından Bahçecioğlu bu başarıyı 1977 yılında tekrar seçilerek gösterdi, ancak 12 Eylül 1980'de Milli Güvenlik Konseyi’nin yönetime el koymasının ardından 23 Eylül 1980 tarihinde görevinden alındı.
Siyasi yasakların kaldırılmasının ardından 9 yıl aradan sonra 1989’da yapılan Yerel Seçimlerinde,3508 sayılı yasa ile Kayseri büyükşehir statüsüne geçen Büyükşehir’e aday oldu. 
Kayserili seçmenin inandığı ve güven duyduğu Niyazi Bahçecioğlu, CHP örgütlerinin olağanüstü siyasi çalışmaları neticesinde 1989 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 
1994 yerel seçimlerini kaybeden Bahçecioğlu, köşesine çekilmedi, aktif siyasete devam etti, partisi ile yakından ilgilendi. 10 Mart 2013 yılında hayatını kaybeden Niyazi Bahçecioğlu, Belediye başkanlığının yanısıra spor’la da yakından ilgilenirdi. Bahçecioğlu, 1970’lerden,2024’e kadar Sosyal demokratların ilk ve tek Kayseri’de üst üste üç defa seçim kazanan başkanları oldu. 
Sosyal demokratların ve Kayserilinin ‘güvenilir ‘bulduğu bir diğer isimde Ali İhsan Alçı oldu. Bu isimide unutamamak lazım.1989 yerel seçimlerinde CHP’nin Kocasinan Belediye Başkanlığını kazanan Ali İhsan Alçı’nın da partisine büyük katkı sunduğu gerçeğinde ifade etmek isterim. 
CHP 1994 yılından buyana, merkez odaklı politika üretemiyor, Kayseri merkezli seçimleri kazanamıyor. Önümüzdeki 2024 yerel seçimlerde ise kimlerin aday olabileceğini hangi isimlerle kamuoyu önüne çıkacağı konusunda şuana kadar partiden her hangi bir açıklama yansımadı. Bu durumların ise CHP’lileri hiç mutlu etmediği çok belirgin olarak ortadadır. Bugün Kayseri’de, insanların kafasında, İl yönetimi CHP'nin gelmiş geçmiş ve başarılı olmuş yöneticilerine, yönetimlere örnek bir çalışma başarısı gösteremediği kanısı hakim… 
Bu ekibin CHP il yönetimi olarak görevinde kaldığı sürece partinin seçim kazanma ihtimali olurumu? Şimdi bu konuşuluyor.
İyi de neden?
Her şeyden önce İl Başkanı Feyzullah Keskin, duruşu, söylemleri ve açıklamalarıyla seçmene güven veriyor mu? Onun göstereceği aday isimler kimler olacak merak konusu? Bu merak hemen her yurttaşta egemen. Bu defada Millet İttifakı'da yok şimdi. En azından Partilerden böyle bir ittifak talebi şimdilik yok. Ancak, siyaset ile ilgisi olan çevrelerin kafasında şu iki soru var: “Birincisi; önümüzdeki 2024 yerel seçimlerinde, CHP için yerel seçimler başlamadan kaybedilmiş olarak mı görülecek? İkincisi ise, başarılmış ve birkaç belediye başkanlığını kazanılmış olarak mı göreceğiz…
Peki, CHP bir daha ne zaman belediye kazanır ve başarılı olur?
Ancak, Niyazi Bahçecioğlu gibi Merkez temalı donanımlı bir isim bulduğu gün, CHP yönetimlerinin aktif ve kapsayıcı çalışmaya başladığı ve halka dokundukları gün, İktidarın yanlış ve yetersiz politikalarını iyi anlattıkları gün ve tüm Emekçiler ile duygudaşlık bağlarını kurdukları gün. İktidara doğru yürüyüşe başlayabilir...
Ama bu anlayışla... MÜMKÜN DEĞİL.