CHP’nin Kayseri’deki “ İç güveysinden hallice il başkanı” Ümit Özer, milletvekilliği aday adaylığı için Aralık ayının 26’sında istifa etti. İç güveysinden hallice diyorum çünkü 5 yıllık görev süresince yaptığı çalışmaları çokta başarılı, pek de iyi olmadığının mizahi ifadesi.

Bir iç güveysinin durumunun çok kötü olduğu anlayışından hareketle mevcut halin pek de iyi olmadığının mizahi ifadesi. Durumu kötünün iyisi olan insanlar nasılsın sorusuna böyle cevap verirler…

Genel seçimlerde Milletvekilliği için aday adayı oldu ve gitti. CHP Kayseri’de Bir Ümit Özer varmış-bir Özer yokmuş gibi böyle geçti gitti…

Partisine katkısı da oldu elbette, hakkında yemeyelim…

Şuanda CHP’de aktif siyaset yapan herkes şu soruyu soruyor: Yeni il başkanı kim olacak?

Kayseri’de, Partiyi iktidara taşıyacak isim kim olacak. Örgütlerini motive edecek ve başarı sağlayacak isim kim olacak?

İşte burası biraz karışık!

Şimdi kısaca durumu özetleyeyim. Bir tarafta Eski İl Başkanlarından Mustafa Ayan, Kemal Nakipoğlu, İmdat Şimşek, Seyit Bektaş(Sarı Seyit)diğer tarata Milletvekili Çetin Arık’ın desteklediği Mehmet Aslan, Talas ve bazı ilçe başkanlarının desteklediği Tansel Budak, Kocasinan Belediyesi Meclis üyesi Orhan Karakoçluoğlu bu isimleri tek tek yazdım çünkü topyekûn bir uzlaşı yok. Zaten olması da aslında pek mümkün değil. Örneği de yok!

Kulislerde il başkanlığı için Mustafa Ayan, İmdat Şimşek, Seyit Bektaş, Nakip Kemaloğlu, Mehmet Aslan, Orhan Karakoçluoğlu, Tansel Budak isimleri konuşuluyor.

Parti tüzüğü; il başkanı istifa ettiği zaman yönetim içinden ya da dışından bir isim seçilebilir ya da genel merkez tarafından atama yapabilir maddesi var. Ancak İl yönetimi dışarıdan atamaya karşı değil. Bu işi hakkıyla yapacak bir kişinin il başkanı olarak seçilmesini istiyor. Bu fikride de olanların çoğu ise Mustafa Ayan’nın adını destekliyor.

Kulislerde Çetin Arık’ın, “Bana yakın bir isim atansın” fikrini savunduğu bilgisi var. Anlayacağınız ortalık toz duman! Parti de önemli bazı isimlerin Ankara’ya giderek aklındaki ismi genel merkez yöneticilerine ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaşacak. Hiç şüphesiz Arık’ın işaret edeceği isim il başkanlığı için efor harcayacak amma bir adım öne geçebilecek mi onu bilemem. Son kararı elbet CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu verecek.

Kulislerde birçok isim konuşuluyor. Hangi ismi Başkan olarak atayacağı konusunu yani Onu da Kılıçdaroğlu’na bırakalım.