Magnezyum vücudun işlevleri için önemli bir mineraldir. Vücutta enerji üretimi, kas kasılması, kan basıncının düzenlenmesi gibi birçok metabolik reaksiyonda yer almaktadır.  İnsan vücudu bu minerali üretemediği için gıda veya ilaç takviyesi ile yeterli miktarda alınması gereklidir.

 Magnezyum vücudunuzda yeteri kadar olduğunda depresyon ve kaygı bozukluğu ihtimalinin yaşanma olasılığı azalmaktadır. Vücudun rahatlamasına yardımcı olarak uyku kalitesini arttırır. Migreni önlemeye yardımcı olabilir ve inflamasyonu azaltır.

Magnezyum adet dönemindeki ağrıların azaltılmasında, kemik sağlığının korunmasında ve yüksek tansiyonu düşürmede etkilidir. Tip 2 diyabet riskini azaltır.

Yorgunluk, anksiyete, iştahsızlık, kemik erimesi, uyku sorunları, adet öncesi dönem ve adet dönemindeki şikâyetler, kabızlık, baş ağrısı, sırt ağrısı, saç dökülmesi magnezyum eksikliği belirtilerindendir.

Magnezyumdan zengin besinlere; tam tahıllar, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kuruyemişler, kuru baklagiller, muz, avokado, yoğurt gibi besinler örnek verilebilir.

Kas, kemik ve sinir sağlığında doğru magnezyum formunu kullanmaya dikkat edilmelidir. Magnezyumun birçok formu vardır.

Kabızlık ve hazımsızlık varsa magnezyum sitrat formu kullanılabilir.

Adet öncesi sancı, stres, kaygı, endişe durumu ve uykusuzluk varsa magnezyum glisinat formu kullanılabilir.

Kas ve iskelet sistemi ağrıları ve kronik yorgunlukta magnezyum malat formu kullanılabilir.

Kalp sağlığında ve metabolik sendromda magnezyum taurat formu kullanılabilir.

Magnezyum desteğinin beslenmeyle sağlanması gerekse de bazı zamanlarda takviyelere ihtiyaç duyulabilir. Magnezyum takviyelerinin bilinçsiz ve aşırı tüketimi toksik olabilir.