İKİ PARTİ DİKKAT ÇEKTİ

Sevgili Okurlar, bu yazımda seçime 14 gün kala…Kamuoyunda,seçmen üzerinde yapılan önemli bir araştırmaya yer verdim:14 Mayıs’a iki hafta kala,Türkiye İşçi Partisi(Tip)ve Memleket Partisi detayı dikkat çekti..
Kamuoyu araştırmaları da İki partinin oy oranı damgasını vurdu: En son ankette Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında çok konuşulacak fark! İkinci turda...
Ülke,tarihi önem taşıyan 14 Mayıs genel seçimleri için 14 gün sonra sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanı adaylarının sorulduğu son ankette sonuçlar 2018 seçimleriyle karşılaştırıldı, Erdoğan'ın oy oranındaki değişim dikkat çekti. Anket sonucu, ilk tur ve ikinci tur senaryolarını da değerlendirirken Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasındaki oy farkı da göze çarpan detaylar arasında yerini aldı. Öte yandan TİP ve Memleket Partisi'nin oy oranları da ankete damgasını vurdu.
4 adayla gidilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapılan anket sonuçlarına göre şimdiye dek ipi göğüsleyen iki isim AK Parti Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı  Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı  Adayı Kemal Kılıçdaroğlu. Memleket Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı  Adayı Muharrem İnce ve ATA bileşenlerin Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın oy oranlarının da önemli rol oynayacağı seçimlere ilişkin önemli bir  anket şirketinin yaptığı son ankete göre rekabet 14 Mayıs'ta sona ermiyor. Milletvekilliği seçimlerinde ise TİP ve Memleket Partisi'nin oy oranları dikkat çekti.
AK PARTİ BİRİNCİ SIRADA, CHP EŞİĞİ AŞTI
Araştırma şirketi elemanları,seçmenlere,25-28 Nisan tarihleri arasında 3 bin 5 katılımcıya genel seçimlerde hangi partiye ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi aday oy vereceklerini sordu.
Milletvekilliği seçimlerinde kararsızlar/oy kullanmayacaklar ve cevap vermeyenler dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan tabloya göre AK Parti yüzde 38,6'yla birinci sırada. CHP ise yüzde 30'u aşıyor.
TİP VE MEMLEKET PARTİSİ DETAYI
AK Parti ve CHP ile diğer partiler arasında ise büyük oranda fark olduğu görüldü. Millet İttifakı partilerinden İYİ Parti yüzde 7 alırken Memleket Partisi ve TİP'in oy oranlarının Millet İttifakı'ndaki diğer 4 partiden fazla olduğu görüldü.
ERDOĞAN İLE KILIÇDAROĞLU ARASINDA DİKKAT ÇEKEN FARK
24 Haziran 2018 seçimleriyle karşılaştırılan cumhurbaşkanlığı sorusunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2018'e göre yüzde 4,1 oranında oy kaybettiği görülüyor. Erdoğan'ın anketteki yüzde 48,6'lık oyunu Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu yüzde 44,1 ile takip ediyor. Muharrem İnce'nin oyu yüzde 4,3, Sinan Oğan'ın oyu ise yüzde 3 olarak ölçüldü.
14 Mayıs’a iki hafta kala,liderler meydanlarda seçmenlerle buluşmaya,vaatlerini sıralanaya devam ediyor.
Haydi hayırlısı…