Piyasalar allak bullak. Enflasyon artıyor, hayat pahalılığı dayanılmaz boyutta, bir koli (30) yumurta 128,90 Tl. Dolar/Euro tutulamıyor. Edindiğimiz bilgilere göre, Merkez Bankası Kapalıçarşı’dan dolar topluyor yine başa çıkamıyor. Yılbaşından bu yana döviz rezervleri 7,2 milyar azalmış. Buna rağmen doları tutmakta zorlanıyorlar.

Bir senaryoya göre kur patladı patlayacak, bunun endişesini iş dünyası yaşıyor, altın aldı başını gitti. Bugün itibariyle bir çeyrek altın 2 bin 200 TL’ye çıktı. Bir kilo et 400 TL’ye dayandı. Diğer gıda maddeleri ile meyve ve sebze keza öyle. Bütün bunlar olurken faiz de arttı. İşçiye, memura, asgari ücretliye, dul ve yetime, EYT’liye, emekliye verilen 2 bin lira bayram ikramiyesini bile enflasyon aldı götürdü.

Bakmayın Merkez Bankası’nın politika faizinin yüzde 8,5 olduğuna…

Gerçek faiz yüzde 30’un üzerinde. İnanmayan herhangi bir bankanın kapısından içeri girsin, tüketici kredisi istesin bakalım yüzde kaç faizle veriyorlar. O da verirse tabii!

Bu meselenin görünen kısmı. Bir de arka planı var, perde arkasında konuşulanlar. 14 Mayıs’ın ardından 15 Mayıs’a yönelik senaryolar/ tahminler…