İYİ Parti kurmayları ‘Kayseri’de sıkıntı yok’ deseler de var. Seçmenin kafası karışık, sandığa az kala düşünceleri allak bullak, davranışları değişken. Çünkü İYİ Parti’de Kayseri özelinde seçmeni motive edebilecek 'A takımı' yok. Akşener’in danışmanı önemli bir isim Dr.Hasan Sami Özvarinli  AK Partiye katıldı. Partiye omuz veren önemli isimler de var. Kazım Yücel, A.İlker Sungur, H.Cengiz Gürbüz ve Sedat Kılınç gibi önemli isimler var ama buda kayseri seçmeni  üzerinde A.takımı olma özelliğinden biraz uzak. İYİ Parti seçimi kazanacaksa, başarılı olacaksa bu isimlerin daha çok katkısıyla olacaktır. Üç milletvekili çıkaracaksa çok daha fazla çalışmaları gerekiyor.. Parti binalarında üç-beş yaşlı partilinin dışında göze çarpan kimse yok. Onlarla iki kelime konuştum ama çoğu cesaretle yanıt veremediler ki! Çoğu gerçek düşüncesini söyleyemez ki!
Söylese ne olur diyeceksiniz?
14 Mayıs’ta umdukları olmaz bence… Bu seçmen gözlerinin yaşına bakmaz.
Bu yapı ve tavırlarla, Seçmene sizde kimsiniz diyebilirmisiniz?
Kim olacak… 
Partinize üye olanlalar, temayül yoklamasında sandıkta sizlere oy kullananlar, partimize destek ol dedikleriniz. Temayül yoklaması sırasında yani ilk günlerde sağınıza-solunuza destek amaçlı aldıklarınız kısacası tüm partiliniz. 
Ben meselenin halka yansıyan kısmıyla daha çok ilgileniyorum… Yok, yok merak etmeyin isim isim yazıp polemiğine girmeyeceğim.
Gerçi Kayseri özelinde siyasi polemik eksik olmuyor. Kayseri seçmeni sandıkta. Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan mı, yâda Millet İttifakı adayı Sayın Kılıçdaroğlu’mu diyecek, bunu 14 Mayıs akşamında göreceğiz.
Tabii kimse çıkıp ‘efendim bizi TBMM’de temsil edebilecek isimler bazı partilerde neden yok’ diye sormadı.
 Birazda genel den söz edeyim:
Neyse… Asıl meselemize dönelim. Sokakta insanlar tedirgin. Hemen hemen herkes 15 Mayıs’tan sonra ekonominin daha da kötüye gideceğini, kurun artacağını, altının yükseleceğini enflasyonun fırlayacağını düşünüyor.
Karamsarlık bulutu memleketin üzerine çöktü…
Ben diyorum ki Sayın Erdoğan kazanırsa eskisi gibi devam edecek, bazı yenilikler yapabilir tabi ki. Çünkü ekonominin gayet iyi olduğuna inanıyor.
Ama iyi değil.
Örnek mi:
Bir koli 30’luk yumurta: 128,90 Tl.
Peki ya muhalefet kazanırsa… Geçiş dönemi sıkıntılı olabilir. Büyük ihtimalle olacaktır da… Millet İttifakı’nın şimdiden yapacağı tek bir şey var…
Ne mi?
Ekonomiyi yönetecek kadrolarını seçimden önce açıklamak. A takımını... O Kişileri tanıtmalılar, kim olduklarını kitlelere anlatmalılar. Çok önemli isimler, dış dünyada saygınlığı olan isimler milletvekili adayı olmadı.
Çünkü onlar ekonominin direksiyonuna geçmeye hazırlanıyor.
Seçimi kazanırlarsa tabi ki…
Kim olduklarını millette bilmeli…
Millet İttifakı kurmaylarının Ekonomiyi şu isimlere emanet edeceğiz demeleri yeter. Hem dış hem iç piyasaya güven verir. İç piyasayı sakinleştirir.
Seçmen de ona göre pozisyon alır bence…
Endişelerin yerini iyimserlik alır…
Bir de şu var; Sayın Erdoğan’ın ‘Millet İttifakı’nın karşısına çıkaracağı A takımı yok, en azından şimdilik öyle gözüküyor… Maliye Bakanı Dr.Nureddin Nebati’yi yeniden piyasaya sürecek halleri yok. Zaten onun görevi de bitti kendi memleketi (Urfa) bile milletvekili adayı olamadı, Mersin’e gönderildi.
Sayın Erdoğan’ın yanında şimdilik kimse yok, yarın ne olacağını da şimdiden bilemeyiz tabi ki. Sayın Kılıçdaroğlu’lu ise bu bakımdan çok ama çok avantajlı değerlendirebilirse tabi…
Bu avantajın neden farkında değil ve neden kullanmaz ki…