İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrısı üzerine, Altı partinin aynı mitingde buluşması Demokrasi açısından önemliydi…

Gittiği Almanya’dan, mahkemenin İmamoğlu’na verdiği Ceza kararını duyar duymaz apar topar geri dönen Kılıçdaroğlu, altılı masanın diğer paydaşlarıyla birlikte Saraçhane’deydi.

Genel Başkanların yan yana birlikte fotoğraf vermesi demokrasi adına kayda değer bir görüntüydü.

Kılıçdaroğlu’na gol mü atıldı?

Cumhurbaşkanlığı adaylığına çok hevesli görünen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokrasi vurgusu; ‘Başınız öne eğilmesin altı ay kaldı’ diye umut vermesi seçmenlerinin yüreklerine su serpti. Ancak, Almanya ziyaretini erteleyip, İmamoğlu’nun mahkeme kararını beklemedi, bu davranışı CHP Liderine pahalıya mal olacak gibi? Mahkeme kararını beklemeden Yurt dışına çıkan Kılıçdaroğlu’na ,’Parti içinden yada parti dışından, Cumhurbaşkanı aday olursa kaybederiz ‘diyenler tarafından ‘gol mü atıldı’ sorusunun da gündeme getirdi?

DEVA Lideri Ali Babacan’ın Edirne cezaevinde yatan Demirtaş’ın da haksızlığa uğradığını söylemesi dikkat çekiciydi. ‘85 milyon birden büyüktür’ göndermesi alkış aldı.

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nun ‘Ne yaparlarsa yapsınlar altılı masa dağılmayacak’ taahhüdü güven verdi taraftarlarına.

Ama kim ne derse desin Saraçhane mitinginin yıldızı Akşener’di. Neden mi: Mahkemenin halen devam ettiği saatlerde, Ankara’dan katlı ve İstanbul’a yani Saraçhaneye geldi ve İBB Başkanı İmamoğlu’nu adeta sahiplendi.

Çarşamba akşamı da hem otobüsün üzerinde, hem de İmamoğlu’nun makamında yanındaydı. Buradan Tüm Türkiye ye birlikte poz verdi. Dün de kürsüye kendi mekânıymış gibi çıktı. Samimiydi, içtendi, keyifliydi.

İmamoğlu’nu yanından ayırmadı. ‘Gitme biz senin için geldik’ diyerek kenara çekilmesine izin vermedi. Konuşma yaparken elini tutarak sonuna kadar destek verdiğini ilan etti…

Konuşması anlam yüklüydü. Kısa, öz, vurucuydu.

Saraçhane mitingini izleyenler Akşener’in yaklaşımını görenler şu sözleri sarf etmiştir:

Belli oldu, İYİ Parti Lideri Akşener’in 13’ncü Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu.

Bence İYİ Parti Lideri Akşener zamanını bekliyor, Altılı Masa’ya İmamoğlu’nu önerecek ve ikna etmeye uğraşacak.

Diğer yandan Ekrem İmamoğlu ise performansıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkmayı hak ettiğini düşünüyor?

Şimdi diyeceksin ki bırak milleti sen ne diyorsun?

Mahkeme kararının ardından meydana gelen Saraçhane mitinginden sonra ibre İmamoğlu’na kayıyor derim, amma zamanında çok şeye gebe olduğunu söylemek isterim.

Siyasi tahminlere göre Köprünün altından daha çok sular akacak gibi,bekleyip görelim…