“Sen benim kim olduğumu biliyor musun”

Valiler kararnamesi ile Kayseri’ye atanan Vali Gökmen Çiçek, vatandaşla ilk temasını kurdu.

Yer Kayseri Cumhuriyet Meydanı, ziyaret yeri yeraltı çarşısı.

Vali bey burada esnafı ziyaret ediyor.

Bu esnada: Vali Gökmen Çiçek ile İlkokul Öğrencisi Arasında Yaşanan bu İlginç Diyalog kameralara yansıyor.

Vali bey elindeki oyuncağı çocuğa uzatıyor,”sana bir hediye alabilir miyim”diyor Ve; “Sen benim kim olduğumu biliyor musun, kim olabilirim ben” Çocuk şaşkın şaşkın bakıyor, yüzüne vali beyin! devam ediyor --Vali bey ,”Sana bir tane hediye alabilir miyim”

Kafasını omuzlarının arasına çeken çocuk Şaşkın şaşkın bakıyor.

-Vali bey:

“Sen benim kim olduğumu biliyor musun,”

Çocuk şaşkın bakıyor.

-Vali Bey:

“Kim olabilirim”

Çocuk şaşkın bakıyor.

-Vali bey:

“Şarkıcı olabilir miyim”

Çocuk şaşkın bakıyor.

-Vali bey:

“Kameralar var, şarkıcı olabilir miyim”

Çocuk şaşkın bakıyor.

-Vali bey:

“Artist olabilir miyim”

Çocuk Şaşkın bakıyor.

Vali bey sonunda kim olduğunu çocuğa söylüyor.

“Ben Kayseri Valisiyim”

Çocuk şaşkın bakıyor.

Vali beyin yüzüne şaşkın şaşkın bakan çocuk,sorularına cevap veremiyor,amma Vali beyin hediye ettiği oyuncağı da alıp,mutlu bir şekilde ayrılıyor oradan.

Evet, Sayın Valim çocuğun kusuruna bakmayın(çocukları çok sevdiğiniz anlaşılıyor davranışlarınızdan) şehrimize daha yeni geldiğiniz için o tanıyamadı sanırım. Ancak bizler tanıdık,şehrimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz..

Evet, siz Devletimizin valisi, şehrin mülki amirisiniz.Ayağınızın tozuyla vatandaşlarla ilk teması yeni kuruyorsunuz.Bu şehrin çocukları nereden bilsin sizin kim olduğunuzu,zamanla tanırlar inşallah.Sizden önceki Sayın Şehmus Günaydın valimiz,bürokrat gibi geldi öylede gitti amma bu şehre katkısı oldu elbette.

Bir şehrin Valisi, Belediye Başkanı, Toplumun tüm kesimleriyle kaynaşırsa, sağlıklı bir iletişim kurarsa herkes onun kim olduğunu bilir ve tanır elbette! Kentin sorunlarına eğilen, çözümüne katkı sunan, İstişare kültürünü benimseyen ve uygulayan, iletişimde başarılı performans ortaya koyan, her kesimle diyalog içinde olanlar hep çok iyi tanırlar hem de asla unutulmazlar!

”Devlet baba şefkatini” toplum üzerinde eşit ve adaletli bir şekilde uygulayanlar bu milletin büyükleri ve çocukları tarafından asla unutulmazlar!

“Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz” “Elbette kim olduğunuzu bileceğiz.”

İç Anadolu’nun kadim şehri, kültürün, sanayinin ve siyasetin merkezine hoş geldiniz! Bu kentte katkınız ne olacak, neler katacaksanız ondan sonra sizin kim olduğunuzu çocuklarımızla birlikte görmüş, tanımış ve bilmiş olacağız.

Sayın Valim.

Saygılarımla..