Ülke genelinde birçok Araştırma Şirketleri sürekli olarak kamuoyu yoklamaları yapıyorlar.

Başlıktaki soru konusundaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmak isterim. Ama önce şunu açık ve net olarak ifade etmeliyim.

Tüm araştırmalar gösteriyor ki, ana eksende giderek “İktidar bloku oy kaybederken muhalefet bloku da kazanamıyor?”

Kararsız seçmenin çokluğu, hem iktidar kanadında hemde muhalefet kanadında giderek endişe yaratıyor.

Gelin hep birlikte bu sorunun ve endişenin yanıtına birlikte bakalım:

Ülke ekonomisinin geldiği noktaya baktığımızda, vatandaşın düşen alım gücü karşısında İktidarın pekte yapacağı bir şey olmadığını, ekonomiyi toparlayamadığını, yükselen enflasyonu düşüremediğini görüyoruz ve AK Partinin oylarının “neden düştüğünü, oy kaybettiğini” buradan anlıyoruz.

Asil önemlisinin de “Muhalefetin neden oyunu artırmadığı” sorusuna yanıt aramaya başlamış olmamız.

Örneğin şöyle bir benzetme yaparsak, daha sağlıklı analiz etmiş oluruz diye düşünmekteyim bu düşüncemde bana katılırmısınız onu bilemem: Mesela benim “otoyol benzetmem” var.

Bazı araçlar artık AK Parti şeridinde devam edip-etmemekte kararsız, ama başka yollara direksiyon kırmak yerine aracı sağa çekip uygun alanlara park edip beklemeye geçiyor.

Bu kitlenin AK Parti’yle eski gönül bağını kaybetmiş olmasının tek nedeni ekonomik sıkıntılar, ya da artık birbiri peşine patlayan yolsuzluk, ekonominin çöküşü, arka arkaya gelen zamlar, kayırmacılık iddiaları, idari beceriksizlikler mi?

Ya da AK Parti-MHP ittifakıyla ilişkisini gözden geçirmek ve kararını vermek için “park etmiş” olduğu halde neden muhalefet blokuna, CHP-İYİ Parti ittifakına, ya da diğer sağlı-sollu partilerin şeridine katılmıyor?

İktidardan uzaklaşmaya çalışan bazı kesimler ile vatandaşların neden muhalefete gitmediği, düşüncelerini otoyol kenarına park ederek beklediğinin ana nedeninin acaba kendilerince muhalefeti yetersiz bulmaları mı, yada hesap görmeleri için seçim sandığını bekliyor olmalarımıdır?

Esas düşündüren soru bu olsa gerek…