Sevgili Okurlar “Erciyes Anadolu Holding CEO’su Doç.Dr. Alpaslan Baki Ertekin, CHP Milletvekili Dr. Çetin Arık ile İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş arasındaki meselesini çok iyi özetledi ve detayını anlattı. TBMM kürsüsünden CEO’ya yöneltilen ‘belgesiz’ suçlamaların iddia düzeyinde kalması, CHP Milletvekili Arık’ı, İYİ Parti Milletvekili Ataş’ ı boşa düşürdü sadece.”

Vekillerin iddiasına göre; Erciyes Anadolu Holdingin CEO’su Alpaslan Baki Ertekin,” Saraya ve Sarayda çalışan bazı isimler ile bazı vakıflara Holdingin kasasından paralar gönderiyormuş”? İyi de elinizde bir belgeniz olmadan, kimi ne ile suçluyorsunuz?

Erciyes Anadolu Holding CEO Doç.Dr. Alpaslan Baki Ertekin ile Vekiller arasında gelişen olaylar gerçekten detayına hâkim olmadığımız işler. Çünkü somut olan bir belge yok, soyut olan bir iddia var ortada.

Şunu biliyorum.

CEO, Cumhur İttifakına yakın biri, Kayyumun atadığı yönetici. Dört bucuk yıldır Holdingin başında. CHP’li Vekil’de, İYİ Partili Vekil’de Holdingi yeterince tanımaz ve ilgilenmezler ki? Örneğin sanırım Mart ayında Holding bünyesinde çalışanın 14 bin işçinin sendikal haklarıyla ilgili toplu iş sözleşmesi yapılmıştı, Cumhur İttifakı mensuplarının dışında, Millet İttifakının bileşenlerinden hiç kimse yoktu salonda emekçilerin yanında?

Her ikisinin de kulağına bu konuyu kim ve kimler fısıldadıysa, bu fısıltı iddia düzeyinde kalmamalı ’belgeli fısıltı lazım”

Yani CEO’ya yönelmek davranışlar ve iddialar ‘belgesiz’ olduğundan boşa zaman kaybı, Mesai israfı bence.

Arık ve Ataş’ı haksız duruma düşüren de bu.

Ama diğer yandan Erciyes Anadolu Holding’de varsa böyle bir durum, Varsa Vekillerin düşündüğü gibi onlarda belgeleriyle birlikte kamuoyun önüne çıksınlar ve anlatsınlar.

Arık ve Ataş yanlıları.

Onlar da “Ne iddia’sı kardeşim. Bizde Arık ve Ataş ile beraberiz. Holdingin parası bir yerlere gidiyor, böyle de devam edemez, elimizde belgeler var ” diyorsanız buyurun?

Bundan sonrası karışık.

Kayseri siyaseti ve medyasının birçoğu, Çetin Arık-Dursun Ataş ile Erciyes Anadolu Holding CEO’su arasındaki tartışmayı tam olarak anlamış değil kanımca. Elinde belgesi olmayanlar, CEO’yu bazı kesimlere para aktarmaya çalışmakla suçluyor.

CHP’li Vekilde, İYİ Partili Vekil’de, CEO’yu TBMM’nin kürsüsünden ‘belgesiz’ bir şekilde Holdinge zarar verdiğini iddia ediyor?

Daha anlaşılır bir şekilde anlatırsak.

CHP’li Çetin Arık.

İYİ Partili Dursun Ataş.

Sayın Çetin Arık,Erciyes Anadolu Holding CEO’sunu hedefe koydunsa, TBMM kürsüsünden Yönelttiğin suçlamalar iddia düzeyinde değil de belgeli olmalıydı?

Sayın Dursun Ataş,Sizde keza öyle, eksik olan yanınız ise danıştıklarınız,yeterli donanıma sahip olmadıkları sanırım?

Onlarca gazetecinin karşısına geçti CEO, Erciyes Anadolu Holding’in dününü, bu gününü grafiklerle anlattı.Sosyal sorumluluk projelerini anlattı.15 bine yaklaşan çalışanını(istihdamı) anlattı.Ülke ekonomisine kattığı katma değeri anlattı.Kendisini suçlayanlara da hep sayın vekilim diye hitap etti.

Bu karşılıklı suçlamalardan kimin haklı kimin haksız olduğu konusu ise karışıktır ama asıl olan ülkenin yani kamu malına sahip çıkmaktır.

Bizim gerçeğin tümünü bilmeden ve anlayamadan buradan ahkam kesmeyiz, Vekiller ile CEO arasında yaşanan olumsuzluklarla ilgili gerçeği bilmeden ahkam kesen bazı medyanın yaptığından farklı olmaz.