Bugünkü köşe yazımızda MHP Kayseri Milletvekili adaylarını değerlendirmek istedim…

Artık şu bir gerçek. MHP’nin Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı İsmail Özdemir, Devlet Bahçeli Genel Başkan olduğu sürece Kayseri’de birinci sırada yazılmaya devam edilecek.

Bunun öteden beri değişmediği ortada. O halde, MHP’den Kayseri’de, milletvekili adayı olabilenlerin direk ikinci ve üçüncü sıradan sonra kendilerine yer bulduklarını görüyoruz. Kaldı ki, oralar da Genel Merkez rezervli.

Nitekim listesini tüm partilerden önce belirleyip Yüksek Seçim Kurulu’na sunan MHP’de Kayseri milletvekili adayları merak ediliyordu. Artık o merak sonlandı, adaylar alana indi ve halk ile buluştu.

Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in birinci sırada olduğu listenin ikinci sırasında Mustafa Baki Ersoy var. Üçüncü sırada ise listeye davet edilen İl Başkanı Adnan İncetoprak bulunuyor.

Dördüncü sırasında yine genel merkez rezervli Mehmet Kurt var. Kurt aynı zamanda’ gazi’ çevresinde sevilen bir isim.

Beşinci sırada ise, iş kadını Gül Akarsu yer alıyor.

Altıncı sırada Ergün Eryılmaz var.

Yedinci sırada MHP Melikgazi eski ilçe başkanı Ertuğrul Yücebaş yer alıyor.

Sekizinci sırada ise Av. Kayhan Saraç var.

Dokuzuncu sırada Mustafa Bozkurt yer alıyor. Onuncu sırada ise Buğra Başpınar yer aldı. Gençlik kotasından listeye giren Buğra, Ülkü Ocakları il eski başkanlarından Çetin Başpınar’ın oğlu.

Milletvekili Aday Adayı olan bazı önemli isimlerin ise listede yer almadığı görüldü.

Peki, MHP 14 Mayıs’ta Kayseri’de kaç vekil çıkaracak?

Bunu şimdilik bilmiyoruz.

Önceki seçime bakılırsa, ilk sıralar sonrası çok garanti değil. Üçüncü sıraya İl Başkanlığını bırakarak giren İncetoprak’ın şansıda olabilir bence.

Adnan İncetoprak, bölgede kendisi ve diğer iki adayı da seçtirecek bir destek alabilir mi?

Bu olasılıkla ihtimal yok değil.

Bunu neden söylüyorum:

Tabiî ki her partide çok değerli isimler var, bu konuda kimsenin alınganlık göstermesini arzu etmem ama görünen köy de var:

AK Partiye, CHP’ye, İYİ Partiye ve seçime katılan diğer partilere bakıldığında, MHP listesinin avantajlı olduğunu görmek mümkün. Bu nedenledir ki, Milletvekilliği seçimlerine kendi parti logosu ile ayrı giren MHP’de oy artışı olabilir…

Tabii ki, buna Kayseri’de yaşayan seçmen karar verecek.