Selahattin Karakoç seçim anketi paylaştı: "Zamlar en çok İktidarı etkiliyor..."

Kayseri Yerel Haber yazarı Selahattin Karakoç, önemli bir ismin başkanı olduğu araştırma şirketinin 12-23 Mayıs tarihleri arasında yaptığı araştırmayı köşesine taşıdı.

Kamuoyu Araştırma’nın 12-23 Mayıs tarihleri arasında yaptığı anketini köşesine taşıyan Selahattin KARAKOÇ, “Hayat pahalılığı ve zamlar en çok AK Parti’yi, yani Cumhur ittifakını etkiliyor” dedi.

Buna göre, "Bu pazar seçim yapılsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 32,5’i 'AKP' dedi. CHP diyenlerin oranı ise yüzde 24,4 çıktı. İYİ Parti yüzde 15’le üçüncü sırada yer alırken, HDP yüzde 8,6’yla dördüncü sırada, MHP ise yüzde 7,2’yle beşinci sırada geldi.

Ankete katılanların yüzde 74,3’ünün Türkiye’nin en önemli sorunu olarak ekonomiyi gördüğünü belirten Karakoç, şu ifadeleri kullandı:

Size şaşırtıcı gelebilir ama dördüncü sırada yüzde 2,2’lik bir oranla muhalefet çıkıyor. Türk halkının önemli bir kısmı muhalefeti çözüm mercii olarak değil, sorun olarak görüyor. Yüzde 30’luk bir kararsızların olması da buna işaret ediyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurumların kapısına dayanması elbette önemli, bazı muammalık konuların karanlıktan aydınlığa çıkarılması bakımından çok çok önemli ama bu da yetmiyor, yetmeyecek bence. Millete güven vereceksin.

Millet İttifakının bileşenleri,halen ortak bir isim üzerinde anlaşıp kamuoyuna açıklamadıkları içinde ortalıkta güven filan oluşmuş değil. Anketten çıkan sonuçlara baktığımızda Millet, Millet İttifakının adayının kim olacağına dair kulağını kabartmış durumda diye biliriz.

AK Parti’nin geleneksel tabanı dar ve orta gelirliler olduğu için hayat pahalılığı ve zamlar en çok AK Parti’yi etkiliyor. 84 milyon 680 bini aşan Türkiye nüfusunun neredeyse yarısı geçim sıkıntısı çekiyor.İşçi ve Memur emeklisi keza öyle,maaşlarına yapılan ocak zammı yüksek enflasyon karşısında eriyip tükendi.Öte yandan 1 milyon beş yüz bine dayanan içinde yaşadığımız Kayseri şehir’de bu yüksek enflasyonun altında ezilmeye devam ediyor.

Öyle ki seçimlerde AK Parti’nin rakibi muhalefet değil, ekonomi olacak demek daha doğru olur.