Kayserispor Derneği…

Recep Mamur, “1 milyon AVRO alacağım var” demişti adı Kayserispor tesislerine verilince son genel kurulda alacaktan vazgeçtiğini açıklamıştı.

Tarih 29 Haziran 2019 Erol Bedir, “Kayserispor Kulübü’nden 16 Milyon TL alacağım var” demişti 700 bin AVRO’luk kısmından vazgeçtiğini açıkladı.

Son olarak da Kayserispor’un mevcut Başkanı Berna Gözbaşı geçtiğimiz hafta “Kayserispor Kulubü’nden 170 milyon TL alacağım var” diye açıklama yaptı!

Yani anlayacağınız Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı bugüne kadar Kayserispor’a 170 milyon TL borç vermiş…

Bu nasıl kulüp?

Herkes para veriyor, verdiği parayı alamıyor!

Parayı veren parasını alamayınca, bir biçimde alacağından vazgeçiyor…

Recep Mamur 1 milyon AVRO’sunu, Erol Bedir ise 700 bin AVRO’luk alacağını nasıl bir çırpıda silebiliyor?

Gerçekten çok enterasan!

***

Önceki hafta Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı yaptığı açıklamada, “Kayserispor Kulubü’nden 170 milyon TL alacağım var” diye açıklama yaptı.

Başkan Recep Mamur ve Başkan Erol Bedir, Kayserispor Kulübü’nden alacakları olduğunu başkanlığı bırakacakları zaman yapmıştı.

Berna Gözbaşı Başkan durduk yere bu açıklamayı neden yapar ki?

Hal böyle olunca, 19 Haziran 2021’de yapılacak genel kurulda “170 milyon TL alacakla, Berna Gözbaşı kulübe veda mı edecek?” sorusu akıllara geliyor!

Bu sorunun cevabını ben veremem ama; şuan Berna Gözbaşı başkanın da verebileceğini düşünmüyorum!

Zaman gösterecek…

***

Berna Gözbaşı başkanın Kayserispor kulübüne ilk başkan olduğu günlerde verdiği paraların birkaçına bende şahit oldum!

O günlerde Kayserispor Kulübüne özellikle gittim, muhasebeden sorumlu Hidayet beyin elinden Ziraat Bankası dekontlarını bizzat ben inceledim!

O ilk 3 aylık dönemde Berna Gözbaşı tarafından verilen paranın miktarı 1 milyon 500 bin AVRO civarındaydı.

Çünkü Kayserispor’un transfer tahtası kapalıydı ve bu tahtayı açtırabilmek için futbolculara sözleşmelerinde vadedilen paraların ödenmesi gerekiyordu.

Başkan Berna Gözbaşı, o günlerde televizyon televizyon gezip Kayserispor’a verdiği 1 milyon 500 bin TL’lik rakamla böbürleniyordu!

1 milyon 500 bin AVRO’yu Kayserispor’a veren Berna Gözbaşı Başkan, ilerleyen günlerde ilk 6 ayın sonlarında yakınmalara başladı.

O günlerde daha Kayserispor’a verdiği para 1 milyon 500 bin AVRO civarında iken “Ben şirketim BRN Yatak üzerinden kredi çekip kulübe verdim” diye ortalıkta yakınan Berna Başkan, nasıl oluyor da görev süresi henüz 2 yılı dahi doldurmamışken, (170 Milyon TL ) yaklaşık 17 milyon AVRO Kayserispor Kulubü’ne para verdiğini açıklayabiliyor?

Birinci kilit soru bu!

Berna Gözbaşı hanımefendinin daha önce BRN Yatak diye Kayseripark AVM’de şubesi vardı.

Bu şube 8 Kasım 2018’de yüksek olan dükkan kirası gerekçe gösterilerek kapatılmış!

Yani, her fırsatta 70’den fazla ülkeye ihracat yaptığını böbürlenerek anlatan Berna hanıma Kayseripark AVM’nin dükkan kirası çok gelmiş…

2018’de kirası yüksek diye Kayseri’nin en gözde AVM’si olan Kayseripark da şube kapatıyorsunuz, Mayıs 2021 de (170 Milyon TL ) yaklaşık 17 milyon AVRO Kayserispor Kulubü’ne para verdiğinizi açıklıyorsunuz!

Hem de Türkiye ve tüm dünya ticareti Koronavirüs ( COVİD-19 ) belasının pençesine düşmüşken!

“Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” diye sormazlar mı” insana!

***

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı’nın sahibi olduğu BRN Yatak Baza Ev Tekstili İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi en son 6 Şubat 2015 tarihinde sermaye artırımına gitmiş ve 5 milyon TL olan şirket sermayesi 7 milyon 252 bin 950 TL’ye çıkarılmış!

Anlayacağınız Berna hanımın şirketi, 6 yıldır hiç sermaye artırımı yapmamış!

İkinci kilit soruya gelecek olursak, Berna Gözbaşı’nın 7 milyon 252 bin 950 TL sermayeli BRN Yatak Şirketi, nasıl olur da Kayserispor’a (170 Milyon TL ) yaklaşık 17 milyon AVRO borç verebilir?

Verilen borç şirket sermayesinin yaklaşık 24 kat büyüklüğünde!

Bu durum eğer matematik kuralları çerçevesinde izah edilebilirse, Türkiye’deki üniversitelerin iktisat ders programları yeniden yazılır!

Ama burası Kayseri…

Kayserililer’in hep kıvrak ticari zekaya sahip olduğu söylenir ve Kayseri ticaretine ilişkin hep şu anekdot anlatılır; “Kayseriliye iki kere iki kaç diye sormuşlar. Alırken mi? Satarken mi? diye sormuş.”

Başkan Berna Gözbaşı’nın Kayserispor’daki durumu da Kayserili’nin borç verirken ki hali sanırım!

3’üncü kilit soruya gelecek olursak, Berna hanım; Mustafa Tokgöz’ün açıkladığı 450 milyon TL borç ne alemde?

Bu borcu kapatmak için hani Kayserispor’a verdiğinizi iddia ettiğiniz 170 milyon TL’den hiç ödeme yaptınız mı?

Yoksa Kayserispor’un borcu 450 milyon TL artı 170 milyon TL eşittir 620 milyon TL’ye mi çıktı?

***

Son olarak, Kayseri Adliye Sarayı’nda Kayserispor’daki yolsuzluk iddiaları dosyasına ve Kayseri OSB’deki Yolsuzluk İddiaları dosyasına bakan Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Polat’ın geçtiğimiz hafta tayini İstanbul’a çıkarıldı.

Abdulkadir Polat beyin tayinini Ankara’ya çevirme girişiminde olduğunu duydum ancak, henüz bu girişim ne aşamada bilgi sahibi değilim.

Kayserispor da durum bu haldeyken benim önerim; Kayserispor’a 170 Milyon TL borç verdiğini kamuoyuna açıklayan Berna Gözbaşı’nın, BRN Yatak Baza Ev Tekstili İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi hakkında Kayseri Cumhuriyet Savcılığı vakit kaybetmeden harekete geçmelidir!

Öyle ya Kayserispor dosyası hala Adliye’deyken hem şeffaf bir denetimden de geçmiş olur kendileri…

Başkan Berna Gözbaşı hanımefendinin bireysel ve şirket hesapları titizlikle incelenmeli, Kayserispor’a borç olarak verildiği iddia edilen 170 Milyon TL’nin izi karşılıklı olarak sürülmelidir.

Bir de son 2 yılda, Berna Gözbaşı hanımefendinin hesaplarına Türkiye ve Kayseri’deki inşaat şirketlerinden yapılan, varsa çek veya para girişlerinin kaynağı mercek altına alınıp araştırılmalıdır.

Çok geç olmadan!

Geçmişte Kayserispor’un muhasebe odası yanmıştı, maazallah Berna Gözbaşı hanımın da BRN Yatak fabrikasının muhasebesi de yanarsa kötü olur…

***

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı 2 Haziran 2020 tarihinde Tv 1’de çıktığı canlı yayında “KAYSERİSPOR BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ BANA BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ VERDİ” demişti.

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, birkaç gün önce yine Kayserispor kapısında Kayseri Büyükşehir Belediyesi mikrofonuna konuşmuş…

4 Temmuz 2020 de Kayseri evinde TV 1’e yaptığı açıklamada Berna Gözbaşı hanımın “KAYSERİSPOR BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ BANA BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ VERDİ” sözlerine tepki gösteren Özhaseki bu kez,"Ben bu kadar cebinden para veren, kendi özel işlerini bile ihmal edip Allah korusun kendi işini tehlikeye düşüren bir başkan görmedim. Ben duacıyım bunlar benim samimi duygularım" şeklinde açıklama yaptı.

Allah selamet versin…

Özhaseki o duaya suda-havada-karada Amin der de, bu saatten sonra Kayseri halkı ve Kayserispor taraftarı Amin der mi?

İşte ondan emin değilim.

***

Bu açıklamaların ardından Bakan Mehmet Özhaseki ve Baki Ersoy’un geçtiğimiz hafta sonu Melikgazi Belediyesi’nde bir araya geldiği ortaya çıktı.

Sırf merakımdan soruyorum, Baki Ersoy vekil Bakan Özhaseki ile yan yana gelince Kayserispor’u soyduğunu iddia ettiği karanlık odakları aydınlığa kavuşturabildi mi acaba?

Yada vekil Baki Ersoy, Kayseri Adliye sarayındaki Kayserispor soruşturma dosyası ne alemde o konuda Bakan Özhaseki ile bilgi alışverişinde bulundu mu?

Bu çarpıcı gelişmeler sonrası, MHP Milletvekili Baki Ersoy’un kardeşi Latif Ersoy’un bir sonraki genel kurulda Kayserispor’un yönetimine gireceği konuşuluyor sizin hiç böyle bir girişiminiz veya Bakan Özhaseki’den talebiniz oldu mu?

Bu bilgi doğru mu?

Bunu niye soruyorum…

Hani Başkan Berna Gözbaşı “KAYSERİSPOR BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ BANA BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ VERDİ” demişti ya, Kayserispor Yönetim Kurulu Listesi’ni de Bakan Özhaseki mi yapıyor acaba?

Not: Kayserispor’a ilişkin bir sonraki köşe yazımda Kayserispor’un Vakfı ve Şirketi hakkında değerlendirmelerde bulunacağım.