Merhaba Değerli Okurlarım…

Kayseri de yaklaşık 4 yıldır görev yapan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, bugün itibariyle görevini Afyon’dan Kayseri’ye atanan Vali Gökmen Çiçek’e bıraktı.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 11 Mayıs’ı 12 Mayıs’a bağlayan gece çıkan kararname ile Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze çekildi.

***

Söz konusu Kararname, 4 yıldır fırsat kollayan şer odaklarını da bir anda harekete geçirdi.

O malum, bu şehirde nefes alan herkesçe tanınan-bilenen şer odakları, adeta zafer sarhoşluğuyla öyle ileriye gitti ki; 12 Mayıs 2022 sabahı Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük temsil makamı olan Kayseri Valiliği’nin önünde davul-zurna dahi çaldırdı.

Vali Şehmus Günaydın, Kayseri de görev yaptığı 4 yıl boyunca o davulcuları organize edip sabahın köründe Kayseri Valiliği önüne yollayan şer odaklarının korkulu rüyasıydı!

***

Vali Şehmus Günaydın, Kayseri de tam bir devlet adamlığı yaptı, Anayasamız’ın 2. Maddesi olan “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.” ilkesine de hep bağlı kaldı.

Kısacası, ülkeyi idare eden kanunlar ve kurallar neye hüküm veriyorsa onu uygulayıp zerre taviz vermedi!

Kimseye ayrıcalık tanımadığı gibi torpil de geçmedi, çünkü çifte standart uygulamak kitabında yoktu.

***

Vali Şehmus Günaydın, Kayseri’nin zorlu Pandemi süreci Valisi’ydi…

Sokağa çıkma yasakları ve sigara yasakları konusunda, halkı çok sıktığı gerekçesiyle sık sık eleştirildi.

Bürokrat atamalarında da, inisiyatifi kimsenin tekeline bırakmadı.

Hırsıza- arsıza yol vermeyip, devletin kritik makamlarının gücünü kendilerine rant kapısı haline getiren şer odaklarına da göz açtırmadığı için hedef haline geldi.

***

Kayseri zor bir şehir…

Kayseri de, Bürokrat olmak ise daha zor!

Bu zor şehirde Kayseri Valiliği Makamı ise, son günlerde adeta bürokrat öğüten Patoz Makinası gibi…

Bunun en çarpıcı örneği, dönemin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız ile takıştığı için görevden alınan Kayseri Eski Valimiz Şerif Yılmaz’dır!

Mustafa Atsız şimdi ne alemde herkes biliyor…

Bu yazıyı kaleme alırken, bir yandan da arşivimi açıp Vali Şehmus Günaydın’ın Kayseri’ye görevlendirildiği ilk günkü fotoğrafları ve videoları inceledim.

Bir de ne göreyim?

Vali Şehmus Günaydın Kayseri de ilk karşılandığında, o dönem memlekette yalakalık ve yağdanlık yarışması düzenlense, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday bir çok kişi, bu kez Vali Gökmen Çiçek’in etrafında konumlanmış vaziyette idi!

Ne güzel söylemiş Atalarımız; “Şeyh uçmaz, mürit uçurur” diye!

Aman dikkat…

Allah her şeyin hayırlısını versin!

Devlette görevler ve makamlar gelip geçicidir…

Vali Şehmus Günaydın’ın telefonu Kayseri de görev yaptığı 4 yıllık süre zarfında halka hep açıktı.

Vatandaş, bir derdi olduğu vakit saat mefhumu gözetmeksizin anında devletin en yetkili temsilcisi olan Valisi’ne birinci ağızdan ulaşabiliyordu.

Yeni Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek de inşallah Kayseri de böyle Valilik yapar.

***

Ben askerliğimi Afyon da Jandarma olarak yaptım…

Şimdilerde pastırma ve sucukta, en iyisi olabilmek için yarışan Kayseri ve Afyon insanının aslında birbirleri arasında çok bir fark yok!

Havası da öyle, kış aylarında Kayseri ne kadar soğuksa Afyon da o kadar soğuktur.

Bu nedenle, zaten Kayserili’ye çok benzeyen Afyon halkından antrenmanlı olan Kocaeli-Gebzeli Valimiz Gökmen Çiçek’in Kayseri de hiç zorlanmayacağı kanaatindeyim.

Fincancı katırlarını ürkütmemek şartıyla tabi…

Ben, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu en kutsal makamlarında yeni görevler alan Sayın Vali Şehmus Günaydın ve Sayın Vali Gökmen Çiçek’e görevlerinde başarılar diliyorum.