MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, "Enflasyon açıklanandan daha fazla, gelen bu zamları görmezden gelemeyiz, zamlar milletin belini büktü" dediği için Kesin İhraç Talebi ile Disiplin Kurulunu sevkedildi.

İki gündür bu konudaki tartışmaları izledim.

Baki Ersoy, Malumu İlan ettiği için mi disiplin kuruluna sevkedildi dersiniz?

Bence Hayır.

Baki Ersoy’u önlerinde engel olarak görenlerin uzun zamandır üzerinde çalıştıkları bir projenin hayata geçirilişidir.

Zira Baki Ersoy, kovana çomak soktu her fırsatta.

Zira Baki Ersoy, memleketin İlahı haline getirilenlere sataşıyordu her fırsatta.

Yoksa Baki Ersoy’un söyledikleri, söyleyemediklerinin KDV’si bile değil.

Şimdi bakıyorum da, Kayseri’de bazı kalemşörler, Baki Ersoy’un disiplin kuruluna sevkinde kendilerine pay çıkarmaya, bazıları da pay çıkaranlara, “Sizi kim izliyor ki kardeşim”e yönelen suçlamalar yapmaya kalkışıyor, çalışıyorlar.

Baki Ersoy’un getirildiği bu nokta Kayseri’de, üzerinde uzun süredir çalışılan projenin hayata geçirilmesidir.

Baki Ersoy’un disiplin kuruluna sevki ve partiden koparılacak olması, 2023 seçimlerindeki MHP Milletvekili aday listesinin tanzimi hazırlığıdır.

Sormazlar mı insana, “Tamam Baki Ersoy iktidarın ekonomik konulardaki başarısızlığına vurgu yaptığı için alındı, Serkan Tok’un gece yarısı partinin anahtarının elinden alınması nasıl gerçekleşti?” diye.

Dedim ya, Baki Ersoy ilahları ürkütüyordu, cezası kesildi.

Durum bu kadar basit.

Eğer öyle olmasaydı, Baki Ersoy hakkındaki karar için birileri partiyle ilişkisi olmayan insanları arayıp tebrik etmez, o da “Ben uyarmıştım dinlemedi” edebiyatı yapmazdı.

Mesele Pahalılığı eleştirmekten kaynaklanmış olsaydı, daha bir 1,5 ay önce sosyal medyadaki sitesinden “Gün gelecek çocuklarımıza torunlarımıza ‘Eskiden 13 liraya benzin alıyorduk diye anlatacağız’ paylaşımı yapan MHP İl Başkanının oğlu ve Ticaret Odası Başkanının özel kalem müdürünün paylaşımı görmezden gelinmezdi.

Buradan ilan edeyim, MHP’nin baraj üstü kalacağına inanılması durumunda 1. Sıra Kayseri Milletvekili Adayı Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy olacaktır.

Bütün mesele partinin yönetim kadrolarının bozulup yeniden dizilmesi meselesidir.

Baki Ersoy operasyonu ile bu süreç tamamlanmıştır.

Asıl acı olan, asıl üzerinde düşünülmesi gereken nedir biliyor musunuz?

"Enflasyon açıklanandan daha fazla, gelen bu zamları görmezden gelemeyiz, zamlar milletin belini büktü" sözlerini sarfettiği program öncesi, Baki Ersoy’un programı yapacağı mekana gelen MHP İl Başkanı ve partinin önde gelenlerinin, Ersoy’a doğum günü pastası sürprizi yapmalarına rağmen, genel merkezin Disiplin Kurulu kararına tek bir açıklama bile yapmamaları.

Şimdi birileri çıkıp, “Ben istifa ettim ya” diyecektir.

Ona da diyeceğim ise şudur, “Kardeşim sen MHP Davasının neferi olduğun için değil, şişkin cüzdanın sayesinde meclis üyesi seçildin. Sende o cüzdan olduğu sürece AKP’nin kapıları bile sana sonuna kadar açıktır. Merak etme açıkta kalmaz, cüzdanını istediğin partide kullanıp istersen milletvekili adayı bile olursun..”

Gelelim Baki Ersoy’un sözlerinin doğruluk derecesine.

Sayın Ersoy’un pahalılık eleştirisi, olanın yüzde biri bile değil.

Daha da acı olanı nedir biliyor musunuz?

Güzel ülkemin yaşadığı bu günkü sıkıntılı sürecin, bana göre ilk sorumlusu Sayın Devlet Bahçeli’dir.

Hani şu “Fiili duruma hukukilik kazandıralım” diyerek bu ülkeyi tek adamın iki dudağı arasına hapsetti ya, işte o günden bu yana ülkemin bütün dengeleri alt-üst edildi.

O nedenle Baki Ersoy, yaşananların, yaşatılanların küçük bir bölümünü dile getirdiği için partiden uzaklaştırılacaksa, milletin gönlündeki yerini sağlamlaştırmanın ötesinde işe yaramaz.

Baki Ersoy kararından sonra, bu işten Kayseri’de en kazançlı çıkacak olan ise İyi Parti olacaktır.

Baki Ersoy kararından sonra, OSB, Kayserispor, Kayseri Şeker gibi sorunların tamamı sümenaltı edilecektir.

Baki Ersoy kararından sonra, MHP’nin seçimlerde göstereceği Kayseri adayları ve teşkilatın icraatları konusunda birilerinin Yüksek Onay! şart koşulacaktır.

Baki Ersoy kararından sonra, MHP’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.