Kayseri'de geçtiğimiz günlerde 'Teröre Lanet, Birliğe Davet' adı altında bir miting (!) yapıldı.
Sözde mitingi Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi organize etti.
Bende o miting diye halka lanse edilen etkinliği, bizzat takip ettim.
Gitmez olaydım!
***
Ak Parti hükümetinin yürüttüğü açılım - saçılım sürecinin ardından tüm Türkiye genelinde terör yeniden hortlamış, fidan gibi gençler sıra sıra toprağa düşerken,  memleketim Kayseri'de bu gördüğüm manzara beni derinden üzdü.
Neden mi?
Koskoca Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin Kayseri Şubesi , Kayseri'nin orta yerinde hem de Cumhuriyet meydanında stant kurup miting organize etmiş, bu mitinge katılan kişi sayısı, polis ve gazetecileri çıkarsak 100 kişi yok!  
***
Bu nasıl iştir Allah'ım?
Kayseri halkı bu kadar mı duyarsız diye düşünürken, 2007 yılında yine aynı Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi'nin yine aynı 'Teröre Lanet, Birliğe Davet' adı altında düzenlediği o devasa miting aklıma geldi.
O dönem bir yerel televizyonda muhabir olarak çalışıyordum ve o gün de aynı mitingi ben takip ettim.
2007 yılında yapılan 'Teröre Lanet, Birliğe Davet' mitinginde, eline Türk Bayrağı'nı alıp yüreklice tepkisini ortaya koyan duyarlı Kayseri halkı, Cumhuriyet meydanına sığmamıştı.
O gün Cumhuriyet meydanına giden;  İstasyon Caddesi, Düvenönü, Sivas Caddesi ve Hunat Camii tarafı tıklım tıklım insan kaynamış,  Hilton Otel'in terasından bizzat çektiğim muhteşem manzara karşısında da ülkem adına inanılmaz bir sevinç ve gurur yaşamıştım.
Hatta 2007'deki o miting için 5 gece öncesi çalıştığım televizyonda bilgisayar başında sabahlamış, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin Kayseri Şubesi'nden gelen talep üzerine söz konusu mitinge çağrı için videolar hazırlayıp, tüm yerel televizyonlara da dağıtmıştım.
Hazırladığım videonun sonuna da kendi sesimle "Haydi Kayseri, terörün lanetleneceği bu mitinge duyarsız kalmayın!" sözcükleriyle dublaj yapmıştım.
 Yaptığım 45-50 saniye civarındaki bu video,  tüm yerel televizyonlar da mitingin yapıldığı güne kadar 5 gün boyunca ara ara yayınlanmıştı.
***
O mitingin gerçekleştirildiği 2007 yılında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin Kayseri Şube Başkanı da, 1995 yılında Tunceli'de, PKK'nın yola döşediği mayın sonucu iki ayağını birden diz üstünden kaybeden Mete Kurt idi!
Mete Kurt'u seversiniz veya sevmezsiniz onu bilemem!
Ama 2015'deki bu acı manzarayı görünce, kendisini pek yakından tanıyamadığım ara ara düzenlediği basın toplantılarında selamlaşmaktan çok da öteye geçmeyen muhabbetle, Mete Kurt başkana kendi içimde büyük bir saygı ve sempati duydum.
O kadar, Sivil Toplum Kuruluşu ve Kayseri halkını Cumhuriyet meydanına toplayabilmek, her şeyden önce büyük bir emek,öngörü, birikim ve kabiliyet gerektirir.
Helal olsun sana Mete Kurt, başkan...
Sezar'ın hakkını Sezar'a teslim etmek gerek!
***
Gelelim şimdiki Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz beyefendiye!
Baştan uyarayım, Ali Yavuz başkanı da Mete Kurt başkan kadar tanırım ve ikisine de bir gazeteci olarak aynı mesafedeyim aksini tek Allah'ın kulu iddia edemez.
Zaten Mete Kurt başkanı da yıllardır görmem, şu sıralar ne yapar ne eder de bilmem!
Yahu Ali Yavuz başkanım Allah aşkına ne oldu da, sizin düzenlediğiniz bu mitinge sadece 100 kişi katıldı?
Kayseri halkı, 8 yılda bu kadar mı duyarsızlaştı?
Koskoca Kayseri'ye 'Teröre Lanet, Birliğe Davet' adı altında yaptığınız miting çağrısı neden fiyaskoyla sonuçlandı?  
Neyi eksik yaptınız veya neyi yapamadınız?
***
"Kayseri halkı son 8 yılda duyarsızlaştı" derseniz inanmam , neden mi?
En son Dağlıca'dan gelen acı şehit haberlerin ardından binlerce Kayserili vatandaş, atıyla, arabasıyla, otobüsü ve kamyonetiyle ellerinde Türk bayrakları sokaklara döküldü!
Gece saat 03:00'a kadar,  oturduğum binanın etrafında araç korna sesleri hiç eksik olmadı.
O günlerde yüzlerce aracın kornası patladı...
Yeni Sanayi esnafına sorup bilgi edinebilirsiniz...
Yani insanlar dolu ve tepkili!
 ***
Siz göreve geldiğiniz günden itibaren, hakkınızda 'Derneğe siyaseti bulaştırdı' iddiaları ayyuka çıkmıştı sebep bu mu?
Eğer sebep buysa, derneğe hangi siyasi partiyi bulaştırdınız da  'Teröre Lanet, Birliğe Davet' adı altında düzenlediğiniz mitingde çuvalladınız, bizleri ve Kayseri halkını tüm Türkiye'ye rezil rüsva ettiniz?
'Teröre Lanet, Birliğe Davet' mitingindeki 'Birlik' çağrısından hangi siyasi parti daha ağır bastı da insanları bir araya getiremediniz?
Eğer çok zor durumda iseniz, bir sayfa beyaz A4 kağıdı ve bir kalem sizi tüm dert sıkıntılarınızdan kurtarır.
4 satır yazıp imzayı bastıktan sonra kimseye hesap vermek zorunda da kalmazsınız!
Acizane hatırlatayım istedim!
Yok 'Hayat bana böyle güzel', diyorsanız söyleyecek başka da sözüm yok!
Allah selamet versin...